TAK

Udgivet:02. juni 2023, 10.57

Læsetid:2 minutter

Skive Handicapfestival og Royal Side Run er med til at skabe »lidt højhed i hverdagens hus«, skriver Jep Jeppesen i dette læserbrev. Foto: Steen Don

Af Per Jeppesen Hans Tausens Vej 28 7800 Skive

4 måneder siden

TAKNEMMELIGHED »Det svære er ikke stjerner

og viddernes vældige sus - det sværeste er at skabe lidt højhed i hverdagens hus.«

Når man har haft et langt liv i lokalpolitik i Skive Kommune og både ser tilbage og fremad kommer en af mine personlige yndlingsdigteres ord mig tit i hu.

I mange sammenhænge bruges »Rent liv« tit om vores kommune og nogle citerer også den »specielle Skive-ånd«, som noget særligt. Personligt har jeg aldrig fanget hverken mottoet eller ånden men mere været stolt og glad for at være skibonit - netop fordi det vigtigste er at skabe lidt højhed i hverdagens hus og rigtigt mange i dagligdagen gør det godt at leve, bo og arbejde i Skive Kommune - selvom flere ressourcer altid er ønskelige.

Strukturerne på børne-, skole- fritids-, handicap- og ældreområdet fylder med rette meget men ofte glemmer vi vel også hvor godt vi har det i hverdagens hus.

I torsdags havde jeg endnu engang fornøjelsen til at være med i vores helt lokale udgave af Royal Side Run, hvor alle hvor engagerede ansatte på vores plejehjem sammen med forvaltning, dagplejere, børnehaver, SOSU-skolen, Skive Kaserne m.fl. viste at motion og samvær kan dyrkes og nydes hele livet og i hver sit tempo.

I dag var jeg med til den - vistnok - 11. Skive Handicapfestival. Når man som pårørende ved hvor meget musik betyder for vores bror og andre handicappedes trivsel og livsglæde kan det kun gøre en stolt, ydmyg og rørt over at opleve og være med til arrangementet.

Stolt over at vi i min kommune har kunnet tilbyde en dag med musik, højt humør, livsglæde og dejlig samvær.

Ydmyg over at så mange af vores dygtige ansatte og frivillige i forbindelse med såvel Royal Side Run som Skive Handicapfestival bruger det bedste man kan give andre mennesker – nemlig jeres tid.

Rørt over igen at kunne opleve en glæde og begejstring over musikken og samværet - en glæde, som vi andre burde og kunne lære meget af.

Fælles for begge arrangementer og ikke mindst det daglige arbejde - Tak til alle Jer, der dagligt skaber lidt højhed i hverdagens hus.