Vi kan, men vi vil ikke

Udgivet:27. juni 2022, 10.21

Læsetid:2 minutter

Erik Mortensen.

Af Erik Mortensen. medlem af Skive Byråd (løsgænger) Kybehuse 153 Vile, 7870 Roslev

OMSORG Jeg har i flere læserbreve berettet om beslutninger truffet af Skive Kommune som kun gjorde hverdagen mere uudholdelig for nogle af kommunens borgere. Den gennemgående begrundelse/svar fra Skive kommune er og var »individuel vurdering« »individuel personlig vurdering« eller bare »kommunens vurdering«. Oversat til forståeligt dansk »kommunen kan godt, men vil ikke«

Borgeren fra Ramsing, der i den grad er generet af naboens nybyggede badeværelse i kælderen, uden byggetilladelse, samt naboens flere timers bilos gennem vinduerne. Her var svaret også oversat til forståeligt dansk »kommunen kan godt, men vil ikke hjælpe dig«. En tilføjelse til bilosen, teknik og miljøudvalget i Skive kommune svarer med en usandhed, da de bliver spurgt.

Den handicappede Nils fik også svar, oversat til forståeligt dansk »vi kan godt, men vi vil ikke«. Nils skal så fortsat leve med smerten.

Og hvad den handicappede mand og hans ansøgning om nye handicapsko? Samme svar, oversat til forståeligt dansk »vi kan godt, men vi vil ikke«.

Jeg har flere tilsvarende sager, som jeg ikke vil trætte læsere med. Og dog, en af de sidste henvendelser jeg har fået. En borger undrer sig over, at kommunen ikke reagerer på henvendelsen om, at et vogntog holder på fortovet, og derved kan ødelægge fortovsfliserne.

Borgerens forventning var dog som det mindste, at kommunen kontaktede vognmanden for som i det mindste at forklare, at en sådan parkering ville de godt have sig frabedt. »Vi kan godt, men vi vil ikke«.

Jeg er spændt på det emne der i øjeblikket kan have indflydelse på arbejdet i Skive Byråd. Spørgsmålet om hvem der bestemmer, byrådet eller embedsmændene? Jeg har aldrig været i tvivl, det gør selvfølgelig os i byrådet. Spændene om et stort flertal udtaler »vi kan godt, men vi vil ikke«.

Mon de begejstrede byrådsmedlemmer, nu efter besøget af den gamle socialistiske præsident fra Amerika, Barack Obama, har lært noget?

Han sagde »yes we Can«

Fortsætter man i Skive Kommune med »yes we Can, but we will not«

Indlæser debat