Fifa aflyser lodtrækning til U20-VM efter lokal Israel-kritik

Guvernøren på Bali ønsker ikke at se Israel ved U20-VM i Indonesien. Nu er lodtrækningen aflyst.

Udgivet:27. marts 2023, 10.43

Læsetid:1 minut

Ukraine vandt den seneste udgave af U20-VM, som blev spillet i Polen i 2019. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

JAKARTA Lodtrækningen til det forestående U20-VM i Indonesien skulle være afholdt på Bali på fredag, men den er blevet aflyst.

Det oplyser Det Indonesiske Fodboldforbund (PSSI) i en pressemeddelelse, få dage efter at guvernøren på Bali skrev et kritisk brev om Israel.

Guvernøren, Wayan Koster, ønsker ikke at se Israel deltage i turneringen på grund af israelernes politik over for det muslimske Palæstina. Det skrev han i et brev til Indonesiens ungdoms- og sportsministerium.

- Lodtrækningen er blevet aflyst. Vi har forstået, at det skyldes en afvisning fra Balis guvernør, siger medlem af PSSI's eksekutivkomité Arya Sinulingga.

- Israel er deltager, og lodtrækningen kan ikke finde sted uden alle deltagere, lyder det.

Fifa har ikke selv begrundet eller kommenteret aflysningen endnu.

U20-VM skal efter planen afholdes fra 20. maj til 11. juni i seks forskellige indonesiske byer. 24 nationer står på deltagerlisten.

Regeringen i Jakarta havde håbet, at Israels deltagelse ikke ville blive et problem, men lokalt har den mødt modstand, da sympatien for Palæstina er stor i Indonesien.

Frygten i regeringen er, at Indonesien kan få frataget værtskabet for turneringen og blive straffet yderligere, hvis der ikke er kommet en løsning på situationen.

Arrangementet har i forvejen været omdiskuteret, efter at 135 mennesker sidste år mistede livet i en kamp på Kanjuruhan Stadion i Malang. En af de største stadiontragedier i historien.

/ritzau/AFP