Sangerinden Rihanna er officielt dollarmilliardær

Rihanna er netop kåret som den rigeste kvindelige musiker i verden. Den store formue stammer dog ikke fra sangkarrieren, men fra skønhedsmærket Fenty Beauty.

5. august 2021, 12.37

Rihanna udgav sit første album "Music of the sun" i 2005 i en alder af 17 år. Og med sit tredje album, "Good girl gone bad" fra 2007, cementerede hun sig, som hitmager med sange som "Umbrella", "Don't stop the music" og "Hate that I love you".

USA Sangerinde, skuespiller, designer og iværksætter.

Den 33-årige Rihanna, med det borgerlige navn Robyn Fenty, er en driftig kvinde, som nu kan tilføje titlerne som den rigeste kvindelige musiker i verden og dollarmilliardær til sit i forvejen imponerende CV.

I samme omgang kåres hun også som den anden rigeste kvinde i underholdningsbranchen kun overgået af Oprah Winfrey, skriver det amerikanske erhvervsmagasin Forbes.

Hun er dog først og fremmest kendt som sangerinde og står bag en lang række hits som "Umbrella", "Take a bow" og "Diamonds", selv om det efterhånden er længe siden, at hun har udgivet ny musik.

Det har dog ikke stoppet hende i at tjene penge.

I følge Forbes er hendes formue 1,7 milliarder dollars værd, hvilket svarer til svimlende 10,7 milliarder danske kroner.

Dog skal den helt store indtjeningskilde, slet ikke findes i musikken, men i det skønhedsmærke hun startede op i 2017 kaldet Fenty Beauty.

Faktisk står mærket for hele 1,4 milliarder dollar af hendes samlede formue, et beløb som svarer til 8,5 milliarder danske kroner.

Dertil kommer 270 millioner dollars fra undertøjsmærket Savage x Fenty, mens den resterende del af hendes imponerende indtjeninger kommer fra filmroller og sangkarrieren.

I følge Forbes kan Fenty Beautys store succes tilskrives dets mantra, som er, at alle kvinder skal inkluderes, hvilket var banebrydende for en industri, der ikke er kendt for fokus på diversitet.

Mærket gjorde sig særligt bemærket for sit fokus på diversitet, da en foundation med 40 farver blev lanceret.

Rihanna ejer selv halvdelen af både sit skønheds- og undertøjsmærke, mens den resterende halvdel ejes af luksus konglomeratet LVMH også kendt som Moët Hennessy Louis Vuitton.

Rihanna har udgivet otte album og står bag en lang række hits, men har ikke udgivet ny musik siden albummet "ANTI" i 2016.

/ritzau/