It-bøvl driller Støjberg: Tusinder forsøger at udfylde vælgererklæringer, men NemID er nede

NemID er nede, og det forhindrer flere i at afgive en vælgererklæring til Inger Støjberg, som starter parti.

Udgivet:23. juni 2022, 13.02

Læsetid:2 minutter

Foto: Lars Rasborg

/ Ritzau /

HADSUND Det skulle have været Inger Støjbergs helt store dag, hvor hun efter lang tids spekulation starter et nyt parti.

Men nu er der skår i glæden. For mange er det ikke muligt at afgive en vælgererklæring til hendes parti Danmarksdemokraterne, da it-systemet NemID oplever driftsproblemer.

Interessen for at støtte Danmarksdemokraterne med en vælgererklæring er ellers stor. Ifølge DR har 9800 været i gang med at udfylde erklæringerne.

Læs også
<span>Inger Støjberg i sit første interview som partileder:</span> - Der mangler fokus på Danmark uden for København <span>Inger Støjberg i sit første interview som partileder:</span> - Der mangler fokus på Danmark uden for København
Læs også:
Inger Støjberg i sit første interview som partileder: - Der mangler fokus på Danmark uden for København

Hvis der er nogen, der har siddet på spring, er det de seks frafaldne medlemmer af Dansk Folkeparti. Det ærgrer dem.

- Den er nede, fordi der er så utroligt mange, der står i kø. Folk skal nok komme i gang med at afgive vælgererklæringer, siger folketingsmedlem Hans Kristian Skibby.

- Jeg har i 1995 selv været ude og samle vælgererklæringer i frostgrader. Det er lidt mere behageligt i dag. Det skal nok komme til at virke, ellers må vi komme efter NemID.

Onsdag aften oplevede omkring en tredjedel af NemID-brugere problemer med at tilgå netbank og sider som sundhed.dk og borger.dk.

Også tidligere mangeårig arbejdsmarkedsordfører for Dansk Folkeparti Bent Bøgsted har forsøgt at sende en vælgererklæring afsted, hvilket hans kone også har.

- Jeg har prøvet at sende en vælgererklæring, men systemet virker ikke. Det er Nem-login, der er problemet. Så snart det er oppe at stå, så får hun min vælgererklæring.

- Jeg tror, hun får samlet sammen ret hurtigt, siger han til TV 2 News med henvisning til, at Støjberg skal nå at samle 20.182 inden valget.

Læs også
DF-afhoppere sender vælgererklæringer til Støjberg DF-afhoppere sender vælgererklæringer til Støjberg
Læs også:
DF-afhoppere sender vælgererklæringer til Støjberg

Det skal finde sted inden for et år, men flere spår, at det kan ske allerede i efteråret.

Dermed får hun travlt, hvis hun skal nå at være klar til at opstille til Folketinget, som hun måtte forlade, da et stort flertal erklærede hende uværdig på grund af hendes fængselsdom i Rigsretten.

Tidligere handicap- og boligordfører for Dansk Folkeparti Karina Adsbøl har også forgæves forsøgt.

- Jeg har hele morgenen forsøgt at komme ind og skrive under og få sendt en afsted. Men systemet er nede. Så det har jeg haft nogle udfordringer med. Så snart det er oppe igen, sender jeg en vælgererklæring afsted, siger hun til TV 2 News.

Det vides endnu ikke, hvor mange vælgererklæringer Støjberg har, da der er en venteperiode på syv dage, hvorefter borgeren skal godkende sin erklæring.

Læs også
<span>Leder:</span> Støjberg-parti skaber nyt drama <span>Leder:</span> Støjberg-parti skaber nyt drama
Læs også:
Leder: Støjberg-parti skaber nyt drama

/ritzau/