Ingen smil hos Østergaard: Regionen siger nej til ny klinik

Tandlægefirmaet Smil med Østergaard kan med region-rådets beslutning ikke få lov at åbne endnu en klinik

Udgivet:03. oktober 2022, 06.31

Læsetid:3 minutter

Nadia og Heini Østergaard har allerede fire klinikker i Skive, Roslev, Nykøbing Mors og Frederiks, men parret vil gerne have en vis størrelse på tandlægefirmaet, så det kan være attraktivt som arbejdsplads for flere tandlæger.  Arkivfoto: Lindy Jørgensen

Turit Skovborg
Journalist| ts@skivefolkeblad.dk

SUNDHED Det tog ikke mange sekunder for Midtjyllands regionsråd i denne uge at træffe en beslutning om at give afslag på en ansøgning om dispensation fra tandlægefirmaet Smil med Østergaard, som er stiftet af Nadia og Heini Østergaard.

Firmaet ønsker at åbne en klinik i Viborg efter nytår, men det vil blive firmaets 4. klinikadresse i Region Midtjylland, og det ønsker regionsrådet ikke at sige ja til.

Vi kan ikke vide noget om, hvordan det går i Roslev om to år, og om der er noget tilvækst der, men det bliver ikke det her, der lukker klinikken i Roslev
Heini Østergaard

Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) ridsede sagen op og refererede indstillingen fra forretningsudvalget om at give afslag.

- Jeg foreslår, at vi følger indstillingen? Ja, det gør vi, sagde han efter at have kigget rundt i salen.

Dermed ser mulighederne for at få tilladelse til en ekstra praksisadresse ud til at være udtømte for Smil med Østergaard, der på sin hjemmeside allerede har annonceret, at man åbner klinik i Toldboderne i Viborg 1. januar 2023.

Sundhedsloven siger, at det er op til regionsrådet at træffe beslutning om godkendelse af praksisadresser, og egentlig havde regionsrådet lagt det ud til den såkaldte Praksisadministration at afgøre, om der kan gives dispensation til 3. og eventuelt 4. praksisadresse.

Udgangspunkt for afslag

Af dagsordenen fra regionsmødet 28. september fremgår det, at »Praksisadministrationen har givet afslag på ansøgning, med baggrund i den bemyndigelse Regionsrådet på møde den 22. august 2018 har vedtaget. I bemyndigelsen står der: »Ansøgning om at praktisere fra mere end tre praksisadresser vil som udgangspunkt blive afslået. Ansøgninger, der ikke imødekommes, vil af ansøger kunne forlanges forelagt for regionsrådet«.«

Men man kan bede om at få regionsrådet til at tage stilling til en konkret sag, hvis man får afslag af administrationen. Det har Nadia Østergaard ønsket, og det blev også et nej tak her fra.

Smil med Østergaard har i forvejen klinikker i Skive, Frederiks og Roslev i Region Midtjylland og i Nykøbing Mors i Region Nordjylland. En klinik i Viborg ville være 4. midtjyske adresse.

Af regionens dagsorden fremgår det blandt andet, at der allerede findes 12 klinikker i Viborg modsat Salling, som er tyndere besat med tandlægeklinikker. Det har administrationen gjort opmærksom på i forbindelse med, at det af ansøgningen fra Smil med Østergaard kan komme på tale at lukke klinikken i Roslev og flytte den til Viborg, hvis regionen giver afslag.

Læs også
<span>Udvidelse i Viborg kan få konsekvenser i Salling:</span> Et nej i regionen sætter tandlægeklinik i risikozonen <span>Udvidelse i Viborg kan få konsekvenser i Salling:</span> Et nej i regionen sætter tandlægeklinik i risikozonen
Læs også:
Udvidelse i Viborg kan få konsekvenser i Salling: Et nej i regionen sætter tandlægeklinik i risikozonen

Det afslog Nadia Østergaard dog over for Skive Folkeblad i sidste uge, og hendes mand og forretningspartner Heini Østergaard gentager det nu efter afslaget.

- Vi kan ikke vide noget om, hvordan det går i Roslev om to år, og om der er noget tilvækst der, men det bliver ikke det her, der lukker klinikken i Roslev, siger han og understreger, at klinikken er yderst velfungerende.

Det siger Sundhedsloven

§ 57 j. En praktiserende tandlæge, der ønsker at yde tandlægehjælp, hvortil der ydes tilskud af regionsrådet, skal drive praksis som en personligt ejet virksomhed, et interessentskab, et kommanditselskab eller et kapitalselskab, der kan organiseres som et klinikfællesskab mellem to eller flere selvstændige tandlægepraksis.

Stk. 2. En praktiserende tandlæge, der ønsker at yde tandlægehjælp, hvortil der ydes tilskud af regionsrådet, kan drive praksis, jf. stk. 1, fra højst to praksisadresser og skal selv udøve tandlægevirksomhed på mindst en af adresserne.

Sk. 3. Regionsrådet kan efter ansøgning tillade, at en praktiserende tandlæge, der ønsker at yde tandlægehjælp, hvortil der ydes tilskud af regionsrådet, praktiserer fra flere end to praksisadresser.

Kilde: Retsinformation.dk

Smil med Østergaard har kørt ansøgningen via en advokat, og Heini Østergaard venter nu på, at han får besked om afgørelsen fra regionen.

- Vi venter på at se afslaget med en begrundelse, og så må vi tage den derfra, siger han.

Heini Østergaard forklarer, at ønsket om at udvide med endnu en klinik ikke handler om, at mere vil have mere.

- Vi vil gerne have en vis størrelse, så vi kan investere i medarbejderne, og så vi er attraktive over for nye medarbejdere og kan holde på dem, vi har, forklarer han.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Skive Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere