Forældre med småbørn bliver afvist på vaccinationscentre: Kan være traumatisk at opleve hvis nogen bliver dårlig

Sørg for at få børnene passet, inden du skal vaccineres, lyder opfordringen fra Region Midtjylland

8. juli 2021, 13.11

VACCINATION Flere og flere medbringer børn i vaccinationscentrene, når mor eller far skal stikkes.

Det oplever vaccinationscentrene i Region Midtjylland.

Men det dur ikke, lyder det i flere opslag på Region Midtjyllands facebookside.

»Vi har forståelse for, at det kan være svært at finde pasning, men beder om, at man planlægger sin vaccinationstid, så man kan undgå at medbringe de små,« lyder det.

Dels på grund af trængsel ude i vaccinationscentrene. Og dels fordi, der rent faktisk er en risiko for, at mor eller far kan få det dårligt, når de sidder til observation umiddelbart efter at have modtaget stikket.

»Selvom risikoen er lille for, at du eller andre får det dårligt efter vaccinationen, kan det ske, og kan være en traumatisk oplevelse for børn,« skriver regionen på Facebook.

Facebookopslagene har givet anledning til en del debat i kommentarfeltet, og Region Midtjylland har derfor uddybet budskabet i en kommentar i tråden:

»De næste mange uger skal vi vaccinere væsentlig flere, end vi har gjort tidligere. Derfor vil der være mere »trængsel« i vaccinationscentrene end hidtil. Af pladshensyn er det derfor vigtigt, at man ikke medbringer børn. Noget andet er, at der ved en vaccination altid vil være en risiko for, at man får det dårligt af en eller anden årsag. Det sker heldigvis ikke tit, men det sker. Det er jo ikke rart for børn at opleve, at mor eller far får det skidt, men det betyder også, at personalet både skal tage sig af mor/far samt barnet/børnene.«