Nedfaldne gløder gav skader på både: Fyrværker får bøde på 5000 kroner

16. september 2017, 07.33

Her ses mærker på en båd efter fyrværkeriet sidste år. Arkivfoto

Fyrværker Claus Rabjerg, Skive, har fået en bøde på 5000 kroner for et fyrværkeri på Skive Havn 4. september sidste år.

Claus Rabjerg mener ikke, han gjorde noget forkert under fyrværkeriet, som han havde alle tilladelser til. Derfor har han engageret en advokat til at håndtere sagen.

Fyrværkeriet afsluttede tre dage med aktiviteter på havnen som følge af besøget af de tre såkaldte »Lifeboats«, et Aarhus 2017-initiativ.

Fyrværkeriet blev affyret på lystbådehavnenes mole ud mod fjorden. Efter fyrværkeriet kunne ejer af lystbåde i havnen konstatere skader på deres både på grund af nedfaldne gløder.

- Det ligner noget, der er løgn. De fyrede af 30-40 meter fra nærmeste bro, sagde bådejer Nils Jørgen Knudsen dengang.

Fyrværkeriet blev meldt til politiet. Sikkerhedsstyrelsen har også set på den. Og politiet har altså vurderet, at Claus Rabjerg fyrede fyrværkeri af uden at afpasse mængde og størrelse af fyrværkeriet til de forhold, der var på havnen, da nedfaldne gløder ifølge politiets vurdering gav skader - brændemærker - på flere både i havnen.

Ejere af både med brændemærker søgte at få erstatning for skaderne. Man arbejdede for et år siden med fire mulige ansvarlige: Skive Kommune, der støttede arrangementet, Iben Barnwell, frivillig kulturarbejder, der var med til at arrangere weekenden og engagerede fyrværkeren, Skive Søsportshavn, da havnefogeden gav tilladelse til at affyre fyrværkeriet så tæt på både, og altså Claus Rabjerg. Bådejere forsøgte sig hos Skive Kommune, men det fik de ikke noget ud af.

Arbejdet med erstatning til bådejere står tilsyneladende stille. Nils Jørgen Knudsen er ikke bekendt med nyt i sagen.

Politiet mener altså, at Claus Rabjerg fyrede ulovligt af.

Nægter han at betale, kan der komme en retssag ud af det.

Claus Rabjerg ønsker ikke at kommentere sagen.