Lokalt

Dagens coronatal: Nye smittede giver Mors en stor stigning

Endnu engang stiger smitten i Skive Kommune. Siden mandag er der fundet to nye smittetilfælde, og det giver tirsdag en incidens (antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere den sidste uge) på 17,5. Mandag var det tal 15,3, så Skive nærmer sig stille og roligt den nationale bekymringsgrænse.

I faktiske tal er der otte personer, der de sidste syv dage er blevet testet positive i lokalområdet.

På Mors, hvor det ellers har gået rigtig godt de seneste dage, har smitten taget et stort hop. Fra et incidenstal mandag på 9,9 er det tirsdag steget til 44,5 - langt over bekymringsgrænsen. I faktiske tal er ni personer den sidste uge blevet testet positive for coronavirus her.

I Viborg Kommune stiger smitten også en smule. Her er incidensen steget fra 36,2 mandag til 37,2 tirsdag, så det er ikke noget alarmerende. I alt er 36 personer her blevet smittet med corona inden for de seneste syv dage.

Det går stadig i den forkerte retning i Holstebro, og smitten stiger endnu en gang i kommunen. Mandag var incidensen 49,6. Det tal er steget til 56,4 tirsdag. Det betyder, at 33 personer den sidste er blevet testet positive for corona.

På nationalt plan 691 personer fra mandag til tirsdag blevet registreret smittet med corona.

Smitten er begyndt at stige igen i Skive Kommune. Arkivfoto.