Lokalt

Dagens coronatal: Skive ryger ned på listen - Morsø rykker i top

Det er begyndt at gå den forkerte vej i Skive Kommune. Antallet af smittede bevæger sig langsomt opad.

Siden søndag er kun en enkelt person blevet testet positiv for coronavirus. Det er i sig selv ikke alarmerende, men det betyder, at incidensen (antal smittede pr. 100.000 indbyggere de sidste syv dage) stiger.

Søndag var incidensen i Skive 13,1. Mandag er det tal steget til 15,3. Det betyder, at syv personer set over den sidste uge er blevet smittet med corona. Heldigvis er niveauet stadig et stykke under den nationale bekymringsgrænse på 20.

Samtidig er Skive rykket helt ned som nummer ni på listen over de kommuner, der har det laveste smittetryk - og nummer fire i Jylland.

På Mors går det til gengæld rigtig godt. Incidenstallet her er helt nede på 9,9 - både søndag og mandag. Det betyder, at der hele sidste uge kun har været to smittede i hele kommunen. Samtidig tager Morsø Kommune føringen som Jyllands bedste kommune til at bekæmpe smitte. Kun de tre ø-kommuner Fanø, Ærø og Læsø har på landsplan et lavere smitte tryk. Her har der længe ikke været en eneste smittet.

I Viborg har der ligesom i Skive været en lille stigning. Incidensen var søndag 30, og mandag er det tal steget til 36,2. I faktiske tal har der været 35 smittede de sidste syv dage i Viborg Kommune.

Den rigtige retning går det til gengæld i for Holstebro. Efter flere dage med stigninger er incidenstallet faldet fra 53 søndag til 49,6 mandag - så det er stadig langt over bekymringsgrænsen. Der er blevet fundet i alt 29 smittede i Holstebro Kommune den sidste uge.

På landsplan er der fra søndag til mandag konstateret 741 nye smittetilfælde af coronavirus.

<p>Arkivfoto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix</p>