Lokalt

Dagens coronatal: To nye smittede men faldende incidens

Fra søndag til mandag er der registreret to nye tilfælde af coronavirus i Skive Kommune. Det giver et incidenstal (antal smittede pr. 100.000 indbyggere målt over de sidste syv dage) på 28,4. Det er et fald fra søndag, hvor incidensen var 30,6. I faktisk tal er 13 personer, der er bosat i Skive Kommune, blevet smittet med corona den seneste uge.

Smitten stiger til gengæld i Viborg. Her har incidensen hen over weekenden taget et ryk op. Incidensen har længe været stabil omkring 40, men søndagens tal var 52,8. Mandag steg det igen. Nu ligger det på 56,9. I faktiske tal er 55 personer med bopæl i Viborg Kommune registreret smittet med coronavirus den sidste uge.

I Holstebro er smittetrykket også på himmelflugt. Søndag var incidensen 76,9, og mandag er det steget til 88,9. Det betyder, at der den seneste uge er 52 beboere i Holstebro Kommune, der er blevet testet positive.

Også på Mors stiger smitten en anelse. Incidenstallet er mandag 64,3. Det er en stigning fra søndag, hvor tallet var 59,4. I faktiske tal er billedet dog en anelse anderledes. Kun 13 personer i Morsø Kommune er den sidste uge blevet testet positive for coronavirus.

På nuværende tidspunkt er ingen sogne i de fire kommuner i fare for en lokal nedlukning.

På landsplan er der fra søndag til mandag registreret 761 nye smittetilfælde.

Mere end hver fjerde har fået deres første vaccinestik. Arkivfoto: Martin Ballund