Gå til hovedindhold
Lokalt

Daniel får hård kritik efter hans udtalelser gik landet rundt: »Det påvirker mig ikke«

28-06-2020 KL. 08:03
Empty

Daniel Funch Christensen står ved, hvad han har sagt. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det har været nogle vilde dage for 37-årige Daniel Funch Christensen.

Lørdag var han på forsiden af Skive Folkeblad, hvor han bidrog med sine holdninger og betragtninger i forhold til Black Lives Matter-bevægelsen, der har vundet indpas i Danmark, men som ifølge Daniel Funch Christensen har taget fuldstændig overhånd.

Og derfra gik det stærkt.

- Efter jeg var i Skive Folkeblad, blev jeg kontaktet af TV Midt/Vest, og så kom min historie også på TV 2. Onsdag var jeg med i Radio4, og her torsdag morgen har jeg været i Go’morgen P3, så det har været helt vildt, og det havde jeg slet ikke regnet med, da jeg sagde ja til at snakke med avisen, siger Daniel Funch Christensen.

Uanset om det har været i Skive Folkeblad, TV 2 eller andre steder, har Daniel Funch Christensen fået masser af respons på sin måde at tackle racisme på.

Og det har været stort set positive kommentarer hele vejen rundt. Men de seneste dage er der også nogle, der har taget kontakt til Daniel Funch Christensen, fordi de mener, han skader deres sag.

Blandt andet har en kvinde skrevet til ham, »vil du ikke nok lade være med at udstille os på den nedladende og uhensigtsmæssige måde. Jeg bønfalder dig, please, for jeg tror ikke, du aner, hvad det har af konsekvenser for mig«.

Og en anden skriver, at Daniel Funch Christensen har taget skade af at bo i Jylland.

»De er ensomme og dybt traumatiseret af at være vokset op i en lille jysk flække«.

Og så er der de helt grov kommentarer, som han også har fået.

»This is a house nigger kissing ass«, skriver en eksempelvis.

Men Daniel Funch Christensen tager de negative henvendelser med ro.

- Det påvirker mig ikke, for jeg udstiller ikke andre end mig selv. Og hvis de folk har det godt med at svine mig til, så må de gøre det. Det er et frit land, vi lever i, og der vil altid være nogen, der ikke bryder sig om det, når jeg står frem med nogle synspunkter og holdninger i en ophedet debat, siger Daniel Funch Christensen.

Et screenshot fra hans telefon viser dog med al tydelighed, at langt de fleste kommentarer til ham er fyldt med støtte og opbakning.

»Fedt oplæg i Radio4«. »Du er godt nok et lyspunkt i hverdagen«. »Du er for cool, Daniel«. »Nice dude«.

Sådan lyder nogle af beskederne, og hver dag kommer der utallige beskedanmodninger fra folk, han slet ikke kender.

- Jeg har ramt noget hos folk, og jeg er glad for, at jeg stod frem. Men samtidig føler jeg jo ikke, at jeg har gjort noget vildt. Jeg har jo kørt rundt med det navneskilt i min lastbil i 14 år, siger Daniel Funch Christensen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland