Gå til hovedindhold
Lokalt

Danmarks bedste vildtmad bliver lavet i Højslev

08-11-2019 KL. 11:28
Empty

Slagtermester Marco Hellerup fra Slagteren i Højslev har søndag aften fået kåret sin leverpostej og flæskesvær til Danmarks bedste. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Syv ud af ni finaleprodukter kom fra Slagteren i Højslev, da DM i Vildtmad løb af stablen i Det Grønne Museum på Djursland.

Finaleprodukterne var fundet gennem blindsmagning, så der var absolut ingen tvivl om, at udvægelseskomitéen syntes om produkterne fra Højslev.

- Det var faktisk lidt vildt, at syv ud af vores i alt ni produkterne gik til finalen. Så vi vidste inden, at vi i hvert fald ville vinde en eller flere kategorier, siger slagtermester Marco Laursen.

I alt blev der dystet i tre kategorier, og Slagteren i Højslev tog sig af de to kategorier.

I kategorien »Charcuteri & Røgvarer« vandt Marco Laursen og besætning med en røget leverpølse med krondyr.

Og i kategorien »Færdigretter & Halvfabrikata« blev vinderen også Slagteren i Højslev med en ret, der indeholder karrykål med ristet krondyr.

- Det var helt vildt. To ud af tre vinderprodukter kommer fra os. Vi er så stolte og kan slet ikke få armene ned igen, lyder det fra Marco Laursen.

Sidste år var Marco Laur-sen også repræsenteret i finalen, da de bedste vildtretter skulle kåres, og dengang vandt Slagteren i Højslev med »Jægerens Skræk«, der er en pølse, der er lavet på hovedsagelig krondyr, men også tilsat ramsløg.

Men de mange vildtprodukter bliver ikke kun lavet til konkurrencer.

Slagtermesteren fortæller, at kunderne er vilde med vildtprodukterne.

- Vi laver rigtig mange forskellige ting i vildt, og jeg synes, vildtkød er lidt mere spændende end oksekød. Og kunderne er enige, og derfor forsøger vi at lave vildtprodukter, der kan spises i hverdagen, lyder det fra Marco Laursen.

Når folk hører om vildtkød, trækker mange ellers følehornene til sig, men Marco Laursen mener, at flere vil overgive sig, hvis de først prøver at smage vildt.

- Det har taget tre-fire år at få folk vænnet til at spise vildt. Men nu er de ved at komme godt med, og når de først har prøvet det en gang, kommer de som regel igen, lyder det fra slagtermesteren.

Marco Laursen slår fast, at konkurrencerne er med til at udvikle hans produkter, og allerede i næste uge skal slagterforretningen deltage i hele tre forskellige konkurrencer.

Blandt andet en julekonkurrence, hvor Slagteren i Højslev stiller op med julemedister og julesylte.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland