Gå til hovedindhold
Ritzau Sport

Dansk dressurlandshold er klar til OL i Tokyo

20-08-2019 KL. 16:50
Cathrine Dufour var sidste dansker i aktion i holdkonkurrencen ved EM.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det danske landshold i dressur er klar til næste års OL i Tokyo. Det stod klart, allerede inden holdkonkurrencen ved EM i Rotterdam var færdigafviklet.

Danmark kæmpede fortsat for en medalje i holdkonkurrencen, da det blev en kendsgerning, at holdet snuppede en af de tre OL-pladser, der var på spil.

Det oplyser Dansk Ride Forbund.

Danmark sluttede dog siden uden for medaljeskamlen på en femteplads, men for at komme til OL, handlede det om at slutte blandt de tre bedste, som ikke allerede var kvalificeret til OL.

Holdleder Helle Krasnik Trolle er "helt vildt glad" for OL-billetten.

- Det er virkelig stort for dansk dressur med en OL-kvalifikation, og vi kunne ikke være mere tilfredse med vores hold. Alle ekvipagerne har gjort et fantastisk stykke arbejde, siger hun i en pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbund.

Tyskland endte med at vinde guld foran Holland, mens Sverige tog bronze. Storbritannien måtte nøjes med fjerdepladsen. Netop de fire nationer var allerede klar til OL.

Anders Dahl og Agnete Kirk Thinggaard var i aktion for det danske hold mandag, og tirsdag var det så Daniel Bachmann Andersen og den tidligere ungdomseuropamester Cathrine Dufour, der sikrede OL-pladsen.

- Det er helt vildt fedt, at dansk dressursport har kvalificeret sig til OL, og det skal vi helt sikkert fejre, siger Dufour.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland