Debat

Dansk Folkeparti og ansvar

Nu var påstanden igen i tv; »DF skal tage ansvar«. Jeg har svært ved at forstå den bemærkning. Dansk Folkeparti tager ansvar for egen politik, DF stemmer i folketinget, og det er her tingene vedtages og det er derfor også her politikkerne tager ansvar.

Hvis DF skulle have været med i regeringen, så skulle de have taget ansvar for at gennemføre venstres politik.

DF kunne ikke få deres egne mærkesager med i regerings grundlaget, det ville Venstre ikke acceptere, hvilket forhindrede DF i at blive en del af regeringen. Man skal aldrig tage ansvar for andres politik, men altid for sin egen.

Vi så hvordan SF i deres iver for at få ministerbiler, tog ansvar for et regeringsgrundlag, som var baseret på S og R’s politik, det var ikke særlig troværdig, det blev da også straffet af vælgerne.

Jeg er bekendt med to af DF`s mærkesager, som Venstre ikke ville have med i regeringsgrundlaget, men der er sikkert flere.

De to mærkesager var grænsekontrol og vækst på socialområdet, efterfølgende har DF fået indrømmelser på dem begge.

Valget om ikke at gå med i en regering, der udelukkende var baseret på venstres politik, var altså både ansvarlig og troværdig.

Der er så hen ad vejen vedtaget andre ting, som DF har sat sit fingeraftryk på. Vi ser, at flere og flere partier bliver bevist om, hvad der er nødvendig politik.

Selv Mette Frederiksen udtaler sig mere realistisk og ansvarlig, overfor de problemer Danmark har lige nu. Det giver hende dog problemer i baglandet, da Socialdemokratiet i mange år har haft en højre- og en venstrefløj.

Carl Eiler Carlsen,

Durupvej 33B,

Glyngøre,

7870 Roslev