Debat

Dansk sommerhusudlejning

Jeg har før her i et debatindlæg i Skive Folkeblad givet min mening til kende vedr. sommerhusudlejningen her i danmark.

Erhvervsstyrelsen har sendt en ny vejledning i høring, der vil begrænse udlejningen af private sommerhuse betydeligt. Vejledningen vil give færre turister til lokalområderne og kommer på et tidspunkt, hvor der på grund af corona og rejserstriktioner er fuld tryk på udlejningen af sommerhuse til danskerne.

Hvorfor sker der nu i disse tider fra udlejningsbureauerne prisstigninger på op mod 40 procent for at leje et sommerhu? Tilfalder denne stigning somerhusejerne? Nej, det ser det ikke ud til. Det er efter min mening groft uansvarligt.

Jeg ser, at denne prisstigning i størst omfang gælder de store huse.

Altså også »kæmpesommerhuse«, hvor det nu viser sig, at flere er opført ulovligt.

Det er ikke alle, når de opfører sådanne huse, der kan få hjælp af kommunen, når »lokummet brænder«, som det skete i Skive Kommune, da byrådsmedlem Arne Bisgaard fra Venstre opførte sit kæmpesommerhus.

Hvis læserne ikke kan huske det, så fik han nej af embedsmændene, men et ja fra vennerne i byrådet. Var der nogen, der tænkte vennetjeneste? Eller noget helt andet grimt.

Danskere, der fortsat ønsker at leje et dansk sommerhus, vil få sig en kæmpe overraskelse, når de opdager de store prisstigninger. P.t. melder udlejningsbureauerne »alt udsolgt«. Det tror jeg ikke på. Jeg kender mange sommerhusejere, der ikke har udlejet deres sommerhus her til påske.

Et råd til de mennesker, der ønsker at leje: Vent, priserne vil falde, jo længere du når den ønskede dato for leje.