Gå til hovedindhold
Ritzau Udland

Dansker jubler efter Sølvbjørn: Det var en kæmpe oplevelse

16-02-2019 KL. 21:35
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den danske filmfotograf Rasmus Videbæk kalder det "en kæmpe oplevelse" at have arbejdet med filmen "Ut og stjæle hester".

Lørdag aften har han modtaget den prestigefyldte pris Sølvbjørnen på filmfestivalen Berlinalen.

- Jeg er først og fremmest rigtig stolt og glad på filmens vegne. Den bog har til alle tider været min yndlingsbog. Så ja, det betyder rigtig meget, siger han.

Filmen er lavet ud fra en norsk bog af samme navn, og i tænker en ældre mand tilbage på en bestemt sommer i sin barndom.

Det har netop været en særlig opgave at skulle indfange de følsomme stemninger og smide dem op på lærredet, fortæller Videbæk.

- Bogen er bundet op omkring en masse stemninger, stærke sansninger og minder. Så billederne fylder meget i bogen, og det var vigtigt for os at være så tro mod den abstrakte og melankolske tone som muligt.

45-årige Rasmus Videbæk har tidligere arbejdet på store danske film som "En kongelig affære" og "Kongekabale".

Han håber, at den store omtale, den internationale filmfestival skaber, vil sikre ham flere spændende opgaver i fremtiden.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Lokalt

Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive

Kultur

Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande« Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande«

112

Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland