Gå til hovedindhold
Ritzau Udland

Dansker jubler efter Sølvbjørn: Det var en kæmpe oplevelse

16-02-2019 KL. 22:05
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den danske filmfotograf Rasmus Videbæk kalder det "en kæmpe oplevelse" at have arbejdet med den norske dramafilm "Ut og stjæle hester".

Lørdag aften har han fået den prestigefyldte pris Sølvbjørnen på filmfestivalen Berlinalen for sit arbejde med filmen.

- Jeg er først og fremmest rigtig stolt og glad på filmens vegne. Den bog har til alle tider været min yndlingsbog. Så ja, det betyder rigtig meget, siger han.

Filmen er lavet ud fra en norsk bog af samme navn, og i den tænker en ældre mand tilbage på en bestemt sommer i sin barndom i 1940'erne, så alle minderne udfoldes.

Det har netop været en særlig opgave at skulle indfange de følsomme stemninger og smide dem op på lærredet, fortæller Videbæk.

- Bogen er bundet op omkring en masse stemninger, stærke sansninger og minder. Så billederne fylder meget i bogen, og det var vigtigt for os at være så tro mod den abstrakte og melankolske tone som muligt.

- Det var en fantastisk film at få lov at lave. Det var en kæmpe oplevelse.

Selv om det skal forestille, at filmen er optaget i Norge, har Videbæk faktisk filmet i Litauen langt inde i skove og oppe på bjerge.

- Den største udfordring ved filmen har helt klart været, at den foregår i bjergene, hvor børn sejler på floder og rider på vildheste. Alle de fysiske ting, det krævede, at skabe de set ups og sætte de scener op, var den største udfordring, siger han.

45-årige Rasmus Videbæk har tidligere hevet fornemme priser i land.

Foruden Sølvbjørnen var det senest i 2013, hvor han modtog en Bodil for sit arbejde med spillefilmen "En kongelig affære".

Han stod også bag kameraet ved krigsfilmen "12 Strong" fra 2018.

Selv om Rasmus Videbæk allerede arbejder på nye projekter, håber han, at omtalen fra den internationale festival sikrer ham flere spændende opgaver.

- Det giver selvfølgelig noget opmærksomhed at få en Sølvbjørn. På den måde kan det føre til nogle spændende projekter i fremtiden, siger han.

Rasmus Videbæk bruger sin lørdag aften på en middag med de øvrige prismodtagere. Derefter vil han nyde prisen og aftenen med de andre deltagere.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Lokalt

Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive

Kultur

Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande« Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande«

112

Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland