Debat

Danskernes gavmildhed gør en kæmpe forskel for verdens udsatte børn i denne svære tid

FATTIGDOM Det er snart et år siden, at corona ramte Danmark og vendte op og ned på vores hverdag fra den ene dag til den anden. Men den svære corona-tid herhjemme til trods så har danskerne stadig overskud til at have stor omtanke for verdens mest udsatte børn. Således blev der for nylig ved Danmarks Indsamling til fordel for coronaramte børn verden over samlet 38 mio. kr. mere ind end sidste år. Og den samme gavmildhed oplever vi i Gadens Børn.

Her arbejder vi for at hjælpe børn, der lever på gaden i Kolkata i Indien, til en sund, tryg og mulighedsrig fremtid væk fra gaden. En vigtig del af vores arbejde er vores sundhedsprogram, der skal bidrage til at øge sundheden og reducere dødeligheden blandt Kolkatas gadebørn. Omkring 3.000 indiske børn dør hver eneste dag, hvilket svarer til mere end to børn i minuttet. De dør typisk af sygdomme, der let kan behandles. Men grundet fattigdom, manglende oplysning og uværdig behandling på landets offentlige hospitaler får de ikke den hjælp, de behøver, i tide. Derfor har vi to mobile sundhedsklinikker, der opsøger børnene i slumområderne med tilbud om gratis sundhedstjek, medicin, vacciner og oplysning om god hygiejne, smittespredning, sårpleje og generel sundhed.

En af vores to mobile klinikker er en ambulance, som er bemandet af en lokal læge og to lokale sygeplejersker. Der er rigtig travlt i ambulancen i denne tid, da der efter corona-lockdown er et kæmpe efterslæb af syge børn og babyer i slumområderne, der har brug for behandling og medicin. Det betyder også, at ambulancen på det seneste har været presset på opbevaring af medicin og har brug for stærkere strøm, for at maskinerne kan fungere optimalt og være retvisende. For at kunne købe det nødvendige udstyr til ambulancen bad vi derfor for nylig via Facebook om donationer på 5-10 kr. På en time havde vi indsamlet de ca. 9.000 kr., der var behov for.

For den enkelte er den slags donationer måske et overkommeligt beløb. Men for os og børnene gør disse bidrag en kæmpe forskel. I tilfældet med donationerne til ambulancen betyder det f.eks., at vi med det nye udstyr nu kan hjælpe endnu flere børn med den behandling, de har brug for, og sikre, at de ikke får infektioner, at sygdomme ikke får lov at udvikle sig, og dermed at de i sidste ende ikke bliver en del af den forfærdelige børnedødelighedsstatistik i Indien.

Derfor er vi dybt taknemmelige for, at danskerne i denne svære corona-tid har overskud til at tænke på og hjælpe verdens mest udsatte børn.