Gå til hovedindhold
Ritzau Erhverv

Dantherm fylder 60 år: Version 2.0 rullet ud og i vækst

07-12-2018 KL. 10:09
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Der er langt mellem virksomheder, der opnår at fylde 60 år. Men på Marienlystvej i Skive er virksomheden Dantherm ugens jubilar. For det er nu 60 år, siden karismatiske Ejlert Olsen i Skive grundlagde virksomheden.

I mange år var adressen på Jegstrupvej, hvor der var gang i produktudviklingen. Ejlert Olsen var en bestemt herre, som gerne ville have styr på alt, der foregik i hans virksomhed. Det var også ham, der personligt kom og leverede julegaverne, som i omfang og værdi langt oversteg, hvad de fleste medarbejdere efterfølgende har oplevet.

Der var alt til det perfekte julebord, solide bidrag til julemiddagen og selvfølgelig noget vådt og tørt at byde familien på i juledagene.

Når den runde dag på virksomheden mandag den 3. december bliver markeret, finder det sted på Marienlystvej i Skive, hvor en stor del af aktiviteterne i 1998 flyttede til. Siden har virksomheden været inde i en periode med forskellige afdelinger, ejere og direktører. I dag er ejerne den svenske kapitalfond, Procuritas, og det er administrerende direktør med knap et års anciennitet, Jakob Bonde Jessen, meget tilfreds med.

- Lad os kalde det Dantherm 2.0. Der sker rigtig meget godt for Dantherm, og væksten fortsætter, siger Jakob Bonde Jessen.

Også Søren Østergaard Hansen, salgsdirektør, glæder sig over resultaterne og har en stærk tro på fremtiden.

Virksomhedens kompetencer til at udvikle løsninger til blandt andet indendørs klimaregulering, gør produkterne særligt interessante i en tid med stadig øgede krav til klima i nybyggeri.

- Der er i disse år et øget fokus og skrappere krav til klima i nybyggede huse. Det kan vi godt mærke, og det er vi favoriseret af, siger Jakob Bonde Jessen.

Jubilæet bliver markeret med personalet i løbet af mandag, og rundt omkring i virksomheden og på mails er der i længere tid blevet gjort opmærksom på, at her er tale om en virksomhed med erfaring på papiret. Flag og røde løbere præger adressen på jubilæumsdagen, hvor medarbejdere og ledelse sammen vil nyde en helt specielt frokost.

Ledelsen fra udenlandske selskaber har været samlet, og emnet jubilæum har været i fokus. Flere udlændinge, blandt andet kinesere, er dybt imponeret over virksomhedens alder.

- Det er man ikke vant til i Kina En privatejet virksomhed med sådan en anciennitet det er meget sjældent, siger Jakob Bonde Jessen, som selv har arbejdet i landet.

Flere af medarbejderne har fulgt med fra tiden på Jegstrupvej, og flere af dem, som blev ansat i 1998, har i år 20 års jubilæum. Søren Østergaard Hansen er selv en af dem, som nærmer sig 20 års erfaring fra Dantherm.

- Det er en virksomhed, hvor mange bliver ansat og så bare bliver her, siger Søren Østergaard Hansen.

Virksomhedens høje alder er noget af det, som ledelsen benytter sig af, når det gælder om markedsføring i udlandet.

- Det gør vi for at lade folk forstå, at Dantherm er en virksomhed, der ikke bare kommer og går. Vi har flere 40 års jubilarer på vej, og vi oplever, at folk, som har været her tidligere, vender tilbage, siger Jakob Bonde Jessen.

Efter flere år med ændringer føler han sig overbevist om, at Dantherm nu er inde i en stabil periode. En del af produktionen i udlandet er flyttet til Skive, og løbende har virksomhedens købt konkurrenter op for at udvide sine markedsandele.

- Vi er vokset ved dels selv at starte noget nyt og dels ved at købe op. Siden 2016 har vi mere end tredoblet omsætningen. De seneste tre år har vi købt 10 virksomheder. Vores fokus er nu på, at vi skal fuldt integreres, vi skal konsolideres. Vi bliver samlet, og det kan vi høste synergi af, mener Jakob Bonde Jessen.

Han mener, at der fremadrettet vil ske en fremdrift i driftsresultatet og påpeger, at der investeres kraftigt i udviklingen af nye produkter og nye teknologier. Samtidig investerer vi i at blive bedre til det, vi allerede laver, siger han.

Om satsningerne vil betyde flere medarbejdere på Marienlystvej, vil Jakob Bonde Jessen dog ikke udtale sig om.

Han glæder sig over samarbejdet med svenske Procuritas og siger:

- Det nye Dantherm er super spændende og inde i en rivende udviking. Vi vil vækste og har nogle meget spændende opgaver. Når vi sammen med ejerne sidder rundt om bordet, så oplever jeg, at vi alle har samme agenda, at Dantherm skal vokse.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland