Gå til hovedindhold
Erhverv

DAT genoptager rute: Atter fly til København fra Karup

28-10-2020 KL. 09:10
Empty

2. november genoptages flyvningerne mellem Karup og København. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Så bliver det snart atter muligt at flyve til København fra Midtjyllands Lufthavn i Karup. 2. november genoptages flyvningerne.

- Vi lukkede ruten mellem Midtjylland og København ned i foråret i forbindelse med den store Coronanedlukning af samfundet, og var lidt naive i en genopstart i august baseret på løfter om økonomisk støtte, siger DAT direktør og kaptajn Jesper Rungholm og fortsætter:

- Støtten udeblev, og vi var tvunget til at lukke ned igen i september, men nu ser det ud til at vi kan komme i gang igen, men på let reduceret niveau.

EU underkendte støtteordningerne, som blev aftalt i juni, og tiden er siden gået for transportministeriet med at finde muligheder for at støtte indenrigsluftfart i overensstemmelse med de meget stramme EU-regler. Dette er nu lykkedes, og dermed er startbanen i Midtjylland nu klar til at modtage rutefly igen.

- Den godkendte støtteordning giver mulighed for at reducere vores driftsomkostninger til et niveau, der gør det muligt at starte op igen. En meget stor del af omkostninger ved ruteflyvning ligger i lufthavnene og støtteordningerne hjælper voldsomt på dette, siger Jesper Rungholm.

Ruten startes op den 2. november med tre daglige afgange i hver retning.

bjørn

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland