Gå til hovedindhold
Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

03-07-2020 KL. 18:47
Empty

Lis Goul mener, at kommunikationen i Skive Kommune kan blive meget bedre. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Jeg forventer, at det er det enkelte levende mennesker, der i første omgang tæller - og ikke døde bygninger.

Sådan lyder det fra Lis Goul, København, hvis far er beboer på Rønbjerg Plejehjem og som først torsdag morgen fik besked på, at han snart skal genhuses på grund af manglende brandsikkerhed.

Det var noget tid efter, han kunne læse om det i Skive Folkeblad.

- Som pårørende giver det en voldsom stor frustration, når man fra Skive Kommunes side går til medierne, før de beboere, der bliver berørt af den manglende brandsikkerhed på deres bopæl, bliver orienteret om, hvad der er i vente, lyder kritikken fra Lis Goul.

Hendes far reagerede ved at ringe Lis Goul op flere gange, mens hun var på arbejde torsdag formiddag, det plejer han ellers sjældent at gøre i arbejdstiden.

Men han var helt rundt på gulvet over sin situation, efter brevet fra kommunen var kommet.

- Hvornår skal jeg flytte, hvorhen og hvordan, kom spørgsmålene.

Og Lis Gouls kritik af den manglende information fra Skive Kommune skal ses i lyset af, at flere af de ældre - inklusiv hendes far, er sårbare mennesker.

- Man skal huske på, at det er sårbare ældre med specielle behov, der ikke alle kan rumme usikkerhed og ændringer i deres dagligdag, som lige pludselig får en rystende nyhed overleveret gennem medierne. I min verden er det dybt kritisabelt, at der ikke bliver sørget for, at de ældre bliver informeret om så drastiske ændringer i deres liv på en så skånso

Lis Goul mener, at der burde have været tid nok til at planlægge en udmelding, så de værste spekulationer kunne være undgået.

- Hvis man havde været ude i god tid, så havde det ansatte plejepersonale også været velinformeret om fremtiden. De skal altså være klædt på til at støtte og trøste de ældre på den bedst mulige måde i en svær situation, og det er også svært for dem at få informationen på den her måde, mener Lis Goul.

Hendes far skal genhuses på et andet plejehjem senest til nytår, men Skive Kommune vil gerne tilbyde en flytning tidligere, hvis det ønskes.

Lige nu gælder det om at få ro på hos hendes far, indtil der kommer en afklaring på det videre forløb på et orienterende møde efter sommerferien.

Dog mener Lis Goul, at der er brug for, at kommunikationsvejene i kommunen bliver strammet op.

- Jeg håber ikke, at andre kommer til at stå i en lignende uheldig situation, siger Lis Goul.

Marianne Frost, der er leder af plejeboligenheden og souschef i Pleje- & Visitation i Skive Kommune, beklager, at beboerne på plejehjemmene i Rønbjerg og Hem ikke fik information om de kommende flytninger noget før.

Og dermed imødekommer hun kritikken fra Lis Goul, hvis far blev noget overrumplet over at høre, at han inden nytår skal flytte fra Rønbjerg Plejecenter.

- Jeg kan kun give hende ret, og jeg ville gerne have været på forkant med tingene, men sådan er det at leve i en politisk ledet organisation, siger Marianne Frost.

Selv om Marianne Frost gerne ville have meldt noget ud tidligere, så fastholder hun, at det ikke var muligt.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland