Gode takter på den lokale corona-front: Fortsat faldende smitte

8. juni 2021, 15.01

Det går igen ned ad bakke på smittekurven i Skive. Smitten er halveret i forhold til da den toppede for godt en uge siden. Arkivfoto

CORONA Siden der den 27. maj var 17 mennesker på én dag, der blev testet positiv for covid-19, er det heldigvis gået nedad for smittekurven i Skive Kommune. Med forbehold for de tekniske problemer Statens Seruminstitut (SSI) har i disse dage, som gør, at der ryger færre testresultater ind, end der skal, så har der det seneste døgn kun været tre nye smittetilfælde i Skive Kommune.

Ifølge SSI ligger forekomsten af nye covid-19-tilfælde de seneste syv dage på 85,2 smittede pr. 100.000 indbyggere (incidensen). Det svarer til i alt 39 tilfælde og altså en halvering af nye tilfælde siden smitteniveauet toppede i Skive.

Læs også
Endnu et smittetilfælde: Lokal skole har stadig flere klasser sendt hjem

I Viborg ligger incidensen på 34,1, mens Holstebro ligger helt oppe på 70,1. Mere tilforladeligt er det på Mors, som i alt har fire nye tilfælde den seneste uge og dermed en incidens på 19,8.

På landsplan bærer tirsdagens corona-tal muligvis også lidt præg af, at SSI har tekniske problemer. Smittetallet det seneste døgn er i hvert fald lavere, end det har været i lang tid med kun 377 smittede. Ifølge SSI er 124 indlagt - her af 27 på intensiv og 19 i respirator.

Læs også
Smitten fortsætter med at falde - men ét sogn har stadig høje smittetal

Når det gælder vaccinationer, går det ret godt i Skive. Også set i forhold til nabokommunerne. I Skive har 47 procent af borgerne fået det første vaccinestik, og 27,6 procent er færdige. På Mors er det kun 45,7 procent, der har fået første stik, i Viborg 42,4 procent og i Holstebro 41,4 procent. Til gengæld er en lidt større andel af morsingboerne færdige med at blive vaccineret, mens Skive også her er lidt foran både Holstebro og Viborg kommuner.

Skive ligger også pænt over landsgennemsnittet. På landsplan har 41,8 procent fået første stik og 23,8 procent er færdigtvaccinerede.

Indlæser debat...