Ditte Staun afviser kritik fra partifæller

28. maj 2014, 12.37

Arkivfoto

Byrådsmedlem for Det Radikale Venstre, Ditte Staun, ser »intet odiøst i« at hun anbefalede vælgerne at stemme på Folkebevægelsen mod EU ved EU-parlamentsvalget i søndags.

På Folkebevægelsens hjemmeside var hun med i en generel opfordring til at stemme på modstanderlisten, og i annoncer og læserbrev i Folkebladet anbefalede hun, at stemme personligt på Folkebevægelsens Lave Broch, der er radikal.

- Jeg er meget stolt af at være med i et parti med højt til loftet, og som giver radikale, der ikke deler EU-holdningen hos flertallet, mulighed for at stemme på radikale, der også synes Europa bør gå en anden og mere decentral vej, siger Ditte Staun.

I Folkebladet i går sagde de radikales EU-kandidat, Christian Kjølhede, der er født og opvokset i Skive, at »hvis Ditte Staun har brug for vores opbakning i byrådsvalg, er det specielt, at hun i EU-valgkampen støtter et politisk modstanderparti«.

Og de radikales regionsmedlem Poul Erik Christensen kaldte det »dybt kritisabelt, at Ditte Staun bruger sin titel som radikalt byrådsmedlem til at støtte en liste, der får valgt et medlem af Enhedslisten og bekæmper de radikales liste.«

Ditte Staun afviser kritikken:- Det er helt almindelig kendt, at jeg er EU-modstander. Jeg blev medlem af Folkebevægelsen mod EU fem år før, jeg meldte mig ind i Det Radikale Venstre.

- Jeg har været opstillet i 1999, 2004 og 2009 på Liste N.

- Da jeg blev valgt som spidskandidat til byrådsvalget i 2009 for de radikale var jeg samtidig EP-kandidat for Folkebevægelsen mod EU. Oven i købet nr. to på listen. Jeg fik omkring 7000 personlige stemmer på Liste N i juni 2009, og har herefter været førstesuppleant for Folkebevægelsen. Jeg var således fortsat suppleant til EU, da jeg blev genvalgt som radikal spidskandidat frem mod KV13. Bestyrelsen og medlemmerne har altid tiden vidst og accepteret dette. Og vi har holdt disse ting adskilt, siger Ditte Staun.Bestyrelsen for Skive-egnens radikale vil på næste møde drøfte Ditte Stauns valganbefalinger af Folkebevægelsen mod EU, oplyser formand Susanne Jensen. Det sker på opfordring fra et bestyrelsesmedlem.