Bosætning og børnefamilier

4. august 2021, 10.45

Alice Bro Grønvaldt.

POlitik Jeg mener, at Skive Kommune har rigtig meget at byde på til børnefamilien, vi har et stærkt foreningsliv og naturen er lige uden for døren. Men er vi gode nok til at tænke nyt og tør vi at prøve nye løsninger, når det gælder pasningsmulighederne Kommunen?

Jeg mener, at vi kan gøre det endnu bedre. Hvis vi skal have børnefamilier og unge til at bosætte sig i vores lokalsamfund, bliver vi nødt til at kigge på vores pasningsmuligheder. Hvis man som børnefamilie vil have både familieliv og arbejdsliv til at hænge sammen, er man i større grad tvunget til at flytte til større byer. Her er det nemmere at få arbejde inden for en radius af 20-30 min til og fra arbejde, hvis man skal nå at bringe og hente, uden for arbejdstider og inden for åbningstiderne. Men hvis man har skæve arbejdstider, sæsonbestemt arbejde, er enlig eller man har min. 1 time til og fra arbejde? Så kan det være svært at få et fuldtidsarbejde og børnefamilien til at hænge sammen.

Ved at have fokus på, at have et bredt spekter af pasningsmuligheder i vores lokale byer, både private og offentlige. Således at hver enkelt familie har større mulighed for frit at vælge, netop den pasningsform der passer dem. Tror jeg på at vi kan fastholde og tiltrække flere børnefamilierne. Jeg tør at tænke nyt og jeg mener at dette er noget vi skal have fokus på, for at skabe udvikling og bosætning i kommunen.

Indlæser debat...