112

Fik melding om brand fra automatisk system: Det viste sig dog at være noget helt andet

Udgivet:28. december 2021, 17.02

Læsetid:1 minut

Alarmen kunne tydeligt høres ude fra. Foto: Lindy Jørgensen

Cecilie Bisgaard
| ceb@skivefolkeblad.dk

Omkring klokken 16.20 tirsdag eftermiddag gik der en automatisk alarm i en erhvervsbygning på Gemsevej i Skive. Indsatsleder Jan Christensen var hurtigt på stedet og få minutter senere ankom brandbilen. Der var bare et problem. Det var ikke muligt for brandmændene at komme ind i bygningen.

- Heldigvis havde min indsatsleder-kollega en nøgle. Ellers havde vi været nødt til at tage en rude i sådan en situation, siger Jan Christensen til Skive Folkeblad.

Hans kollega kom efter få minutter, og med hans hjælp kom alle ind i bygningen, hvor man tydeligt kunne høre alarmen inde.

Meldingen kom fra et automatisk system i en industribygning på Gemsevej i Skive. Foto: Lindy Jørgensen

Brandmændene gik rundt med lommelygter både inde i bygning og på arealerne omkring, og de kunne hurtigt konstatere, at der heldigvis ikke var tale om en brand.

- Det er en vandskade. Der er et vandrør, der er sprængt på grund af frosten. Vi har slukket for vandet, men det kan godt være, vi er nødt til at tænde for det igen for at finde ud af, hvor skaden præcist er. Men det er helt sikkert et sted på loftet, siger indsatslederen.

Jan Christensen forklarer, at den automatiske detektor har troet, at der var brand på grund af fugten fra det sprængte vandrør.

Næste skridt er at få skadeservice til at vurdere skaderne.

Læs også
<span>Gårdbrand:</span> Røgforgiftede grise må formentlig aflives <span>Gårdbrand:</span> Røgforgiftede grise må formentlig aflives
Læs også:
Gårdbrand: Røgforgiftede grise må formentlig aflives