OB mærker fynsk pokaleufori inden finalen

For første gang i 15 år har OB kvalificeret sig til pokalfinalen. Det kan mærkes, understreger anføreren.

Udgivet:25. maj 2022, 19.43

Læsetid:2 minutter

Jens Jakob Thomassen (th.) har meddelt, at han forlader OB efter sæsonen. Torsdagens finale bliver dermed anførerens sidste for klubben i denne omgang.

/ Ritzau /

BRØNDBY På bare en halv time fik OB solgt 11.600 billetter til torsdagens finale i pokalturneringen. Og siden er mindst et par tusind mere røget til fans af den blå- og hvidstribede fodboldklub.

Måske hænger det sammen med, at Fyns fodboldflagskib ikke har kvalificeret sig til finalen siden 2007.

I år er det lykkedes, og anfører Jens Jakob Thomasen mærker euforien i lokalmiljøet.

- I al den tid, jeg har været i OB, har der været et efterslæb på de målsætninger, der er blevet sat. De er jo ikke blevet indfriet så ofte, og det har også været hårdt undervejs.

- Det er også derfor, det er stort, at vi måske kan give dem endnu mere, end hvad vi har gået og drømt om - i forlængelse af, at en sejr i morgen også giver et europæisk gruppespil som minimum.

- Vi kan mærke, at det er ekstra særligt, og det synes jeg også, at billetsalget vidner om. Opbakningen er gigantisk, og det er, fordi der er noget at samles om. Det er en stor kamp, og vi glæder os meget, forklarer anføreren.

Folk har været særligt engagerede op til kampen, fornemmer cheftræner Andreas Alm.

- Alle vil til kampen, og alle vil støtte. Vi skal give alt, hvad vi har, og så ser vi, hvad det rækker til.

- Det er fedt. Jeg tror også, at mange spillere mærker det. Der er mange, som skal herhen. Dagen efter hjemmekampen mod Sønderjyske (semifinale, red.) var der virkelig god stemning på arenaen i Odense. Det giver så meget ekstra, siger han.

OB fremlagde sidste år en ny strategi med tre overordnede mål. Ud over at være en fast del af top-6 og dermed mesterskabsspillet skulle holdet inden for fem år kvalificere sig til pokalfinalen og opnå adgang til europæisk fodbold.

Klubben kan allerede efter et år sætte flueben ud for en af de tre målsætninger, og vinder OB torsdagens finale, kan endnu et punkt krydses af.

Det betragter Alm dog ikke som et ekstra pres.

- Jeg oplever ikke, at det er et pres på os. Man føler, at der er muligheder. Det er heller ikke sidste år af strategien. Vi har fire år mere, siger han med grin.

Finalen spilles på Brøndby Stadion klokken 15.

/ritzau/