Lokalt

Debat om Nørregade-nedrivning

Carla Chokolade, Kehlet’s Foto - og Søsters Blomster.

Det er blot nogle af de butikker, der gennem tiderne har været i Nørregade 21B i Skive, der nu står til at blive revet ned og erstattet med en ny bygning.

Det har fået debatten til at rase på Facebook:

- Endnu en øv-løsning pga. manglende kærlighed til byens historie. Det er totalt øje-bæ, som desværre er ret almindeligt fra byens entreprenører, skriver Inger Marie Jensen.

- Så grimt - lad dog den gamle bygning være. Renover indvendigt og lad facaden være original. I Skive kommune skal alle unikke bygninger absolut rives ned, skriver Mette Kirstine Bertelsen.

Men der er også positive toner:

- Ned med lortet, skriver Anders Jungle Nielsen, der slår fast, at bygningen er plaget af skimmelsvamp.

En anden læser er begejstret for forslaget til den nye bygning.

- Det ser fantastisk ud!!! Jeg er vild med det, skriver Irene Hviid Omme.

Ejeren af huset, Mogens Halborg Jensen, Skive, forekommer træt af diskussionen.

- Nu har alle smagsdommere kommet med deres mening. Den gamle bygning er i meget dårlig stand, erhvervsdele i stueetagen er meget små lejemål, som faktisk ligger under gågadens plan, det vil sige, at gulvet skal hæves. Der er meget lav loftshøjde i butikkerne, hvis man skal have en chance for genudleje disse butikker, skal de laves helt om ... jeg skal skrive i flere dage om, hvor skidt bygningen er, men orker det ikke, skriver Mogens Halborg Jensen.

Folkebladet har mandag en artikel om nogle af de lokalhistoriske begivenheder, der gennem tiderne er opstået med udgangspunkt i Nørregade 21.

Kehlet’s Foto har tidligere haft lokaler i Nørregade 21B. Foto: SKive Byarkiv