Gå til hovedindhold
Debat

Den kære Morsø

13-08-2019 KL. 15:04
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Ja, man skulle jo tro, at molboerne er flyttet til min kære fødeø Mors, når vi ser i fjersynet, at de har travlt med at grave en græsmark op for at give plads til en sø. Der er vel ikke noget, som gavner miljøet mere end en græsmark.

Og det med at gavne vandet i Limfjorden er jo noget vrøvl. Man kan jo undre sig over, at den kan omsætte al det slam fra kommunen. Det gik jo galt, da dykkerskibet blev fyldt med slam, og da blåmuslingerne skulle sættes ud, hvor der var rigtig gang i vandstrømmen, også der hældte de slam ud.

Men det ser jo ud til, at der er så meget gang i vandstrømmen gennem Limfjorden, at fiskene ikke tager skade, og det kvælstof og fosfor, der kommer fra landbruget, som jo ret hurtigt forsvinder til havs, er jo helt uden betydning i det store spil.

Nej, det er teknik og atter teknik, der har reddet dansk landbrug. Med de høje lønninger og høje omkostninger, der følger med, så vi kan jo takke industrien for, at vi har et landbrug i dag, og det er også dem, der skal hjælpe landbruget mod klimaet. Det drejer sig om at få metangassen, fra udsugnings-skorstenen ned i gyllen og så med op til biogasværket.

Det er jo en dyr investering, så jeg synes, det var bedre at give tilskud til det og så lade være med at ødelægge Danmarks jord. Så morsingboerne må sende molboerne til Mols igen og bruge pengene på det fornuftige.

Der tales også om at lave koens mave om, godt nok har den fire maver, men hun skal omsætte en hel masse foder til 50-60 liter mælk om dagen, så mon ikke vi skulle tænke os om, hun er jo trods alt et dyr.

Peder Futtrup Andersen,

Svalevej 6,

Mønsted,

8800 Viborg

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland