Gå til hovedindhold
Debat

Den uafhængige politiklagemyndighed

05-12-2018 KL. 11:21
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Tibet-sagen viser nu tydeligt, at det, at politiet undersøger sig selv, er rent bluff.

Politiet har oprettet »Den Uafhængige Politiklagemyndighed« med det formål at afvise klager på en troværdig måde.

Jeg har selv oplevet, hvordan de arbejder. I 2016 fik jeg brev om, at jeg skulle betale min våbentilladelse.

Jeg skulle gå ind på politiets hjemmeside og finde blanketten, herefter skulle jeg følge vejledningen.

Politiet var blevet digitaliseret. Jeg har tidligere her i avisen beskrevet, hvor tåbeligt politiets digitale system virkede, og efterfølgende beskrevet det overfor vores justitsminister.

Systemet er nu ændret. Det lykkedes mig efter adskillige timer at navigere mig gennem systemet. Det poppede op med, at jeg skulle betale 420 kr., hvilket jeg gjorde. Nogen tid efter modtog jeg en rykker. Det viste sig nu, at det var den anden riffel, jeg havde anskaffet, som kostede 420 kr. Denne her riffel kostede 840 kr., hvorfor jeg skulle overføre de resterende penge til den opgivne konto.

Jeg modtog efterfølgende en ny rykker, hvoraf det fremgik, at politiet ikke havde mulighed for at kontrollere, om pengene var gået ind, hvorfor jeg skulle sende udpluk fra min bankkonto, som viste, at pengene var trukket. Det gjorde jeg så. Nu måtte det da være i orden.

Jeg hørte heller ikke mere før den 23. februar 2018, altså to år efter. Der kom to betjente, som ville have min riffet, da jeg ikke havde betalt min våbentilladelse. Jeg bedyrede, at det havde jeg.

Politiet stod fast, men jeg havde med mig selv besluttet, at de ikke fik min riffel, da jeg havde betalt, og det var dem, der havde rod i systemet, hvilket jeg sagde.

De var meget vedholdende og ville ikke forlade mit hjem uden riflen. Desuden oplyste de, at jeg kunne forvente en bøde for ulovlig våbenbesiddelse.

Jeg følte mig provokeret og begyndte at få banken i tindingerne. Efter et stykke tid valgte jeg at udlevere min riffel. Jeg gik ind i rummet, hvor mit våbenskab står. Rummet er meget lille, og skabet står bag døren, så den skal lukkes, inden jeg kan åbne skabet.

Nu satte politiet deres store sko i klemme i døren, de ville med ind i rummet, det var klaustrofobisk. Tre mand i et rum, hvor gulvarealet var under tre kvadratmeter. Jeg gik ud af huset, min tanke var at køre bort, men jeg havde ikke mine bilnøgler, hvorfor jeg gik ind igen og udleverede min riffel.

Nu slap jeg af med de to betjente, som i øvrigt trampede rundt i mit hjem i deres store sko. Jeg kontaktede nu min bank, Spar Nord, hvor jeg fik hjælp fra en meget sød dame. Hun fik en it-mand til at undersøge den bankoverførsel fra 2016.

Det viste sig, at den var overført til en konto i Danske Bank, som var betegnet som »Statens Betalinger«. Jeg sendte dokumentationen til politiet.

Få dage efter kom de med min riffel, men ikke et ord til undskyldning. Jeg skrev så en klage til Den Uafhængige Politiklagemyndighed. De fik så udtalelse fra politiet og fra mig.

Deres konklusion var, at den ikke ville påtale noget overfor politiet, da forklaringerne ikke var i overensstemmelse med hinanden.

Hændelsesforløbet var ens, men det er klart, vi har en meget forskellig opfattelse af situationen. Jeg følte, det var et grænseoverskridende overgreb fra politiets side. De mente, det var en normal politiforretning. Mit blodtryk var oppe på 220, hvilket for en person i min alder kan være livsfarligt.

Jeg følte virkelig, at Danmark var blevet en politistat, som lignede de lande, der uden at blinke overtræder menneskerettighederne.

Jeg kan ikke se, hvorfor vi skal have en bekostelig afdeling i politiet, som skal undersøge politiet. Det er ren manipulation, når de kalder sig uafhængige.

Carl Eiler Carlsen,

Durupvej 33 B,

Glyngøre,

7870 Roslev

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive

Kultur

Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande« Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande«

112

Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland