Debat

Der var et yndigt land

Vores nationalsang »Der er et yndigt land« bliver for mig mere og mere noget der var engang.

Ødelæggende projekter i vores dejlige land med skæmmende plamager af solcelleanlæg, vindmølleparker, frustrerede befolknings grupper som kæmper med rette for en bevarelse af vores flotte natur og pt. faktuelt mod flere motorveje.

Vi lever i et lille land hvor man kommer rigtigt langt fra øst mod vest og syd mod nord på 3 timer.

Hvis nu erhvervslivet (jeg selv er en del heraf) planlagde transport så man undgik spidsbelastningstider og startede lidt før, så er jeg overbevist om, at der er plads på det nuværende vejnet. Man kunne jo også planlægge en transport udenfor de værste tider.

Jeg kørte den 13. januar fra København mod Jylland via den nye forbindelse over Herning og Haderup og faktisk mødte jeg kun 3 lastbiler på strækningen Vejle-Skive. Til gengæld havde jeg svært ved at komme på tankstationer for østeuropæiske vogntog i transit mod Norge-Sverige, som nærmest spærrede til- og frakørsler på tankstationerne.

Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen har den ene dag nogle fantastiske udsendelser om jernbanen og næste dag vil han kæmpe for en Hærvejsmotorvej. Sund fornuft siger, at han kun gør dette for stemmernes skyld, uden tanke for naturen.

Helt ærligt, så tager det ca. 20 minutter fra Skive eller Viborg, at koble sig på de nuværende motorvejsnet. Evt. nye motorveje i det Midtjyske vil være af minimal tidsmæssigt besparelse, men en stor omkostning for naturen.

Måske skulle vi til at tænke anderledes nemlig, at gøre dele af offentlig transport attraktiv, eventuel gratis og via den vej åbne op for vejnettet og gøre plads til de trafikanter der er presset på tiden.

Vi har jo et skinnenet som da virker i perioder. Vi har halvtomme busser som kører rundt i landsdelene. Måske en tilflytter kultur fremfor en pendlerkultur?

Vi har et fungerende vejnet, dog med behov for mulige tilpasninger, men kære alle, vi har altså også behov for at se grønne marker, skove og et tilpasset dyreliv.

Palle Christensen (K),

Kandidat til

kommunalvalg 2020,

Brårupvej,

7800 Skive