Gå til hovedindhold
Lokalt

Derfor var vejene spejlglatte i morges: Uvarslet regn kom på det værste tidspunkt

21-01-2019 KL. 11:59
Empty

Foto: Jens Kristensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Der var ikke tegn på, at veje og stier på Skiveegnen mandag morgen skulle blive isglatte.

Temperaturen var varslet til omkring frysepunktet, men der var ikke varslet regn.

Da regnen kom ved femtiden mandag morgen, iværksatte Skive Kommune saltning. Men da det tager tre timer at komme rundt på alle de veje og stier, kommunen skal salte, kunne man ikke nå hele vejen rundt, inden morgentrafikken satte ind.

- Selv om vi havde fået varslet regn, ville vi ikke kunne salte præventivt, fordi regn skyller salt væk fra veje og stier, fortæller Jette Sørensen, ingeniør hos Skive Kommune.

Ved to-tiden i nat saltede Skive Kommune præventivt overordnede veje på grund af temperaturen.

Men det salt blev formentlig også skyllet af vejene, da regnen kom.

- Vi kunne ikke have undgået det glatte føre mandag morgen. Regnen kom på det værst tænkelige tidspunkt, fordi den kom så tæt på, at morgentrafikken satte ind. Det var rigtig træls for de mange mennesker, som skulle af sted på arbejde og i skole mandag morgen, siger Jette Sørensen.

Skive Kommune saltede efter regnen alle de veje og stier, som den har pligt til at salte. Men da det som nævnt tager mindst tre timer at komme igennem alle veje og stier, mødte mange trafikanter altså glatte veje mandag morgen.

Og det gav en del uheld, hvilket kunne høres på sirener fra adskillige udrykningskøretøjer, som måtte ud i morgentrafikken.

- Vi har fået omkring 15-20 anmeldelser om glatføreuheld i hele kredsen her til morgen, så vi har haft meget travlt, sagde vagtchef hos Midt- og Vestjyllands politi Ralf Høgedal mandag morgen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland