Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Desperate ateister - ro om Folkekirken

21-03-2019 KL. 21:36
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Ateistisk Selskab synes at blive stadig mere desperate i deres kamp mod det store flertal af danskere - tre ud af fire - der er medlem af Folkekirken.

Der er trosfrihed i Danmark. Sådan skal det være. Der er også ret til slet ikke at tro på noget som helst. Set i det lys må det undre, at Ateistisk Selskab ser det som en afgørende vigtig opgave at få danskerne til at melde sig ud af Folkekirken. Hvorfor kan de ikke bare »glædes« over deres egen manglende tro? Og hvorfor er det Folkekirken, ateisterne ensidigt jagter, mens de ikke er optaget af borgere, der har andre religioner?

Senest har Ateistisk Selskab igangsat en reklamekampagne - i biografer på Sjælland - hvor der opfordres til at melde sig ud af Folkekirken - inden filmen starter ...

Hastværk er lastværk, og forhåbentlig bliver kampagnen ikke en succes.

Den virkelig interessante fortælling fra virkelighedens verden er jo, at Folkekirken både er blevet bedre til at tiltrække nye medlemmer og holde på dem, man har. 8670 personer meldte sig sidste år ind i Folkekirken - det højeste antal i de seneste 12 år. Og der er samtidig sket en opbremsning i antallet af udmeldelser.

Indmeldelser er blandt andre unge, der døbes inden konfirmationen, voksendåb og konvertitter fra andre trossamfund. Et eksempel på indmeldelse til Folkekirken er skuespilleren Lars Mikkelsen, der i forbindelse med tv-serien »Herrens Veje« besluttede at blive døbt og blive en del af Folkekirken:

- For mit eget vedkommende har jeg altid haft behov for, at det at tro var en del af min eksistens.

Har Lars Mikkelsen sagt. Smukt sagt - og hård kost for Ateistisk Selskab!

Tre ud af fire danskere er medlem af Folkekirken. Det er et stærkt folkeligt fællesskab. Tro og kirke er der for danskerne ved dåb, konfirmation, bryllup og begravelse - og også med åbne døre hver søndag. Der er brug for folkelige fællesskaber som Folkekirken. Der er masser af opsplitning i det danske samfund, og det er jo rent faktisk imponerende, at tre ud af fire er medlem af samme fællesskab - på Skive-egnen endda endnu flere.

I Sverige har fremtrædende politikere grundigt fortrudt, at der kom et brud mellem stat og kirke. Som man siger i USA: If the car ain’t broke - don’t fix it - hvis bilen ikke fejler noget, skal den ikke repareres! Det er sund fornuft. Folkekirken fejler ikke noget, den udvikler sig, og den er stærk og mangfoldig og knytter danskerne sammen i glæde og sorg.

Der er derfor grund til at håbe, at Ateistisk Selskab ikke får succes med deres nye kampagne - og med skuespiller Lars Mikkelsen og voksen-konfirmander som eksempel kan ateisterne se, at Folkekirken og kristendommen ikke er en døgnflue i Danmark. Det er noget grundlæggende og værdifuldt for masser af danskere.

Og ligesom Ateistisk Selskab forsøger sig med bio-reklamer, har Folkekirken i byer som Aarhus og København slået til med såkaldt drop-in-dåb, hvor man nærmest kan komme ind fra gaden og blive døbt.

Der er en værdikamp. Mellem dem, der ikke vil tro på noget som helst, og dem, der med kristendommens ord tror, at lyset vinder over mørket - og har det fint med, at folkekirken samler de sidstnævnte.

Det giver også god mening. Måske er det derfor, at ateisterne bliver stadig mere desperate at høre på. De må erkende, at tro og fællesskab og troen på lysets sejr over mørket ligger dybt forankret hos danskerne. Og gud-ske-tak-og-lov for det!

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland