Gå til hovedindhold
Lokalt

Det elendige vejr vender tilbage: Masser af blæst og vand i de næste dage

15-02-2020 KL. 09:37
Empty

Helt så galt bliver det ikke denne gang. Men vandstanden i Skive Fjord når på tirsdag op på 1,20 meter over dagligt vande efter et nyut kraftigt blæsevejr søndag. Foto: Gorm Wæhrens

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Vi skal til det igen. Men denne gang bliver det trods alt nok ikke muligt at sejle i kajak i området ved lystbådehavnen i Skive.

Da vandet stod højest i havneområdet i Skive i løbet af ugen, var det oppe og snuse til 1 meter og 60 centimeter over dagligt vande. Også de øvrige limfjordshavne mærkede den usædvanligt høje vandstand.

Denne gang slipper brugerne af havnen i Skive efter alt at dømme med cirka en 1 meter og 25 centimeter over dagligt vande, når et nyt kraftigt blæsevejr tirsdag får vandstanden i Limfjorden og Skive Fjord til at stige ganske kraftigt.

Det er et nyt hidsigt blæsevejr, som er årsag til miseren. Og ligesom i sidste uge skal vandet have et par dages tilløb, inden det får alvor rammer kysterne ved Skive Fjord.

Blæsevejret kommer nemlig allerede søndag, hvor vi får en grim vejrcocktail af stiv kuling med vindstød af stormstyrke, 10 graders varme og masser af regn.

Regnen begynder allerede sidst på lørdag eftermiddag og ebber først ud knap 24 timer senere. Til den tid kan der være faldet omkring 30 millimeter vand.

Blæsten kulminerer i formiddagstimerne søndag.

tj

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland