Gå til hovedindhold
Lokalt

Det er mægtig sjovt at danse alene sammen

21-04-2018 KL. 18:27
Empty

Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Sidst, Dorte Wind Dahl dansede med sin mand, var for ni år siden, da de dansede brudevals.

Men selv om ens mand, kone eller kæreste ikke bryder sig om eller har tid til at danse, kan man sagtens få masser af glæde af at danse. Man kan gøre det alene sammen med andre, der også danser uden partner.

Det viste Dorte Wind Dahl (til højre på fotografiet) sammen med blandt andre Helen Nielsen og Jarker Hansen i Kulturcenter Limfjord i Skive, da Skive Sportsdanserforening Fremad lørdag afviklede afdansningsbal.

Her viste klubbens første hold med solodansere, hvad de har lært hen over vinteren.

I programmet var de 10 dansere annonceret som deltagere i »single dance«. Dèt var lidt misvisende, for ingen af de 10-12 kvinder, som har danset på holdet siden efteråret, er singler.

- Tidligere dansede jeg med min mand. Nu har vi tre børn, som skal passes. Det deles vi om, så nu danser jeg både med og uden min mand, fortæller Helen Nielsen, der bor i Højslev, med et smil. På fotoet her danser hun med ryggen til.

Hun stammer fra Ukraine, hvor hun lærte at danse.

- Jeg kan ikke leve uden at danse. Jeg slipper noget fri i mig selv, når jeg danser.

Det kan Jarker Hansen, der stammer fra Tjekkiet, og har boet i først Skive og siden Vridsted de seneste mange år, genkende.

- Jeg gik også til dans med min mand. Men han dyrker taekwondo på højt plan og træner i taekwondo, så han har ikke tid til at gå til dans, fortæller Jarker Hansen, der her ses midt i billedet.

Hun og hendes mand har fire døtre hjemme i Vridsted. Så det er masser af musik og dans i hjemmet.

- Det er meget livgivende at danse. Vi griner sammen på holdet, og den kropsbevidsthed, man får af sit danse, giver også meget mening, siger Jarker Hansen.

Dorte Wind Dahls niårige datter Ea går også til dans. Flere af mødrene på Eas hold valgte at gå til dans uden partner sammen.

- Det ér faktisk rigtig sjovt. Hvis man har en dum dag inden, så går man glad hjem efter dansen. Og så giver dansen også et indblik i det vores børn, går til, fortæller Dorte Wind Dahl.

De tre bliver ved med at danse alene sammen.

- Vi vil gerne have nogle flere med, og vi har god plads. Det kan være i hvert fald 60 dansere i den sal, vi danser i, siger de tre.

Har man lyst at prøve, kan man tilmelde sig holdet til den korte forårssæson, der snart begynder.

Godt 800 mennesker – dansere og tilskuere – deltog i lørdagens afdansningsbal i KCL.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland