Gå til hovedindhold
Sport

Det forsømte efterår er realiseret

20-11-2017 KL. 10:48
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Uanset udfaldet af Skive IK’s sidste 2017-kamp er der skrevet en solid pendant til Hans Scherfigs danske litteraturklassiker - Det forsømte Forår.

I Skive IK’s tilfælde er titlen Det forsømte Efterår - og det kan efter 18 spillerunder slås fast, at der skal et mirakelforår til, hvis nedrykning til 2. division skal forhindres.

Rundens facit var et 3-2 nederlag i Fredericia - og det var slemt nok i sig selv.

Lige så slemt var det dog, at Fremad Amager samme eftermiddag var i stand til at slå topholdet fra Vejle med 1-0 - og dermed er der 10 point, der skal hentes - inden SIK’erne kan snakke om redning. Det er ikke umulig - men det bliver særdeles vanskeligt, og den »stime«, som klubben har talt om og håbet på ville indfinde sig - den er bare aldrig kommet i dette efterår.

Den ny træner Anders Gerber fik med cifrene på Monjasa Park det fjerde nederlag, siden han afløste Kim Kristensen/Martin Thomsen - og det enlige lyspunkt i en lang mørk periode var de tre point, som Thomsen og truppen spillede sig til, mens man ventede på Gerber - mod HB Køge.

Seks ude og ny bagkæde
Søndagens opgave mod Fredericia var ikke let - FCF’erne kom med syv point fra tre forudgående kampe, og Skive var uden John Dyring, Christoffer Østergaard, Frederik Brandhof, Alexander Baun, karantæneramte Andreas Murbeck og Emil Søgaard, der sygemeldte sig lørdag.

Det betød en ny bagkæde - hvor Emil Kobberup havde afløst Andreas Raaahauge i målet, hvor unge Mikkel Frandsen fik Søgaards side, hvor Anders Hagelskjær var rykket ind i midten ved siden af Magnus Jensen - og hvor Simon Sterring så tog venstrebacken.

Det hele kostede tidligt, idet Kobberup ikke fik fat i et indlæg. Han mente selv, han skulle have haft et frispark, men spillet fortsatte, og facit blev en scoring af netop Mads Eriksen - for en år siden SIK’er, nu mr. 100 pct., hvad spilletid angår, hos Fredericia.

Skive var rystet og presset ned - og et kvarter senere satte Dennis Høegh et flot langskud ind til 2-0 - fra 20-25 m - og via fjerneste stolpe - det lignede en afklapsning af Skive.

Flot comeback
Men som man frygtede nedtur, så tog Mathias Bersang en tur op i venstresiden - og hans indlæg nåede Jesper Henriksen frem til, og via et studs med panden skabte han håb om bedring - 2-1.

Det blev optakten til Skives bedste periode - og minutter senere gentog Bersang sit raid - og her var det Thomas Dalgaard, der nåede højest og i flot stil pandede til 2-2.

Det var et comeback, der ville noget - Fredericia rystet - men også reddet af pauseklokken.

I 55. minut var Dalgaard på færde igen, men det øverste af overliggeren reddede for hjemmeholdet - og minutter efter slog FCF så til:

Mikkel Knudsen nåede til baglinjen, og hans tværbold lå på indersiden af Brent McGraths fod - utageligt til 3-2 - og den holdt hjem.

Skive var presset, det meste af 2. halvleg - Kobberup havde et stort indgreb, Hagelskjær headede i en situation væk fra mållinjen, men med 10 minutter igen pressede Skive massivt for en udligning, som blot aldrig kom.

Tre minutters tillæg fik hjemmeholdet til at løbe ud - stort set ved at stille sig ved hjørneflaget med bolden og skærme den af - surt, koldt, dyrt, trist: Nu skal Fanden ikke fylde hele væggen, og SIK har tidligere overlevet en nedrykning fra 1. division, men det ligner Forårsdage i Helvede - det er vist en bog/film af Jørgen Leth.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland