Gå til hovedindhold
Lokalt

Det lykkedes: Endelig blev Rasmus og vennerne konfirmeret

12-09-2020 KL. 14:47
Empty

Familien var lige til det sidste bekymrede for, at konfirmationen igen skulle blive aflyst. Her er Rasmus og Marlene Gjørup Mortensen i gang med de sidste forberedelser. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

De skulle have været nogle af de første, der blev konfirmeret i foråret. Nu blev de nogle af de sidste.

Rasmus Gjørup Mortensen og vennerne fra Thise Friskole blev lørdag konfirmeret i Grinderslev Kirke. Lige som alle andre konfirmander, blev deres konfirmation i foråret aflyst. De fleste konfirmationer blev afviklet hen over sommeren. Men med den seneste tids udvikling i smittetal, har Rasmus Gjørup Mortensen og hans familie helt frem til det sidste været nervøse for, at de kunne blive nødt til at aflyse endnu engang. Og den megen usikkerhed har påvirket hele familien - og naturligvis ikke mindste konfirmanden, der faktisk var holdt op med at glæde sig til sin konfirmation.

- Lad os nu bare få det overstået. Nu gider jeg ikke mere. Jeg ved, at mange fra klassen har haft det på samme måde, siger Rasmus Gjørup Mortensen, der er lettet over, at det nu rent faktisk lykkedes.

Hans far, Dan Mortensen, fortæller, at familien har fulgt nøje med i den seneste tids udvikling i coronasituationen, hvor tallene for smittede efter en rolig sommer nu atter er stigende. Undervejs har de været bekymrede for, om fester såsom konfirmationer igen skulle blive forbudt. Sådan gik det heldigvis ikke, men myndighederne har været ude med nye anbefalinger, som familien har fulgt.

Rasmus’ mor fortæller, at det faktisk først var få dage inden konfirmationen, hun for alvor turde tro på, at den kunne afholdes. Ikke mindst fordi Thise Friskole for nyligt blev ramt af et smittetilfælde, der betød, at en række klasser - deriblandt Rasmus’ - atter blev sendt hjem.

- Der var jeg sikker på, at konfirmationen igen ville blive aflyst, siger hun.

Selve konfirmationen blev rykket fra Thise Kirke til den større kirke i Grinderslev. Med de gældende afstandskrav, måtte hver konfirmand kun have to gæster med i Thise. I Grinderslev var det tal ni.
Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland