Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Det syder og bobler i Venstres bagland...

23-08-2019 KL. 11:27
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Der er næppe ét eneste Venstre-medlem, der oprigtigt kan forestille sig, at partiet ved næste valg har Lars Løkke og Kristian Jensen som henholdsvis formand og næstformand.

Og det siger jo i virkeligheden alt om, at de begge er på vej ud - de har deres positioner på lånt tid, og spørgsmålet synes nu kun at være, hvornår de selv meddeler, at de forlader V-ledelsen - eller hvornår Venstres medlemmer utvetydigt siger: Nok er nok!

Det syder og bobler allerede i Venstres bagland, og utilfredsheden med partiledelsen - Løkke og Kristian Jensen - vokser. Der holdes møder lokalt og regionsvis blandt Venstrefolk, hvor medlemmer af hovedbestyrelsen kan få indblik i de lokale holdninger inden næste uges hovedbestyrelsesmøde. Det kan også tænkes, at f.eks Kristian Jensen indser, at han aldrig kan blive V-formand og på den baggrund trækker sig som næstformand - måske ledsaget af en opfordring til Lars Løkke om også at gå, så Venstre kan få en helt frisk start med en ny ledelse. Det gode for Venstre er, at der ikke synes at være uenighed om, hvem en ny formand skal være - det bliver Jakob Ellemann-Jensen, der meget klogt holder lav profil, mens der ventes...

Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen har begge bidraget markant til, at så mange i Venstre nu ser behovet for, at de begge forlader deres poster. Forholdet mellem dem har ikke været godt i fem år - siden krisen i 2014 - men det er gået helt galt fra valgkampen og frem til nu. Der har været åbenlys konflikt og uenighed mellem dem, og ånden er ude af flasken. Løkke blæste på Kristian Jensen, da han pludselig ændrede taktik om regeringsdannelse i valgkampen, og Jensen blæste på Løkke og resten af folketingsgruppen, da han gik til Berlingske med sit oprør mod Løkkes stil og linje. Og mens Løkke holdt ferie forsøgte Kristian Jensen at sammensætte V-folketingsgruppens topposter efter hans hoved, indtil det løb ud i sandet på grund af Jakob Ellemann-Jensens popularitet.

Og efterfølgende fik Løkke så sin tro væbner, Claus Hjort Frederiksen, til at gå i flæsket på Jensen på V-sommergruppemødet og i medierne...

Venstres menige medlemmer er for kloge til at tro på, at der bare »er slået lidt gnister« og at alt nu er godt i ledelsen. Enhver kan se, at lederskabet i Venstre sejler. Lars Løkke og Kristian Jensen som ledelse - det holder ikke en meter. De har begge bidraget til, at virkeligheden indhenter dem. Partiet har brug for friske kræfter i spidsen. Lars Løkke har haft sin tid, og Kristian Jensens personlige stemmetal ved valget i juni viste tilmed, at han aldrig kan blive en stærk og vælgervindende faktor i Venstre.

I en kommende borgerlig regering vil Kristian Jensen, der har mange kvaliteter, igen kunne få en tung ministerpost. Han må netop i disse dage tænke over fremtiden. Der ville være format over, at Kristian Jensen selv trak sig som næstformand - med en opfordring til Løkke om også at forlade ledelsen. Alt sammen for partiets skyld. Som det er nu, bliver det aldrig godt og troværdigt - og med kun godt to år til næste kommunalvalg er det forståeligt, at baglandet vil have afklaring og fornyelse - nu!

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland