Lokalt

DF-forslag: Læg nyt ministerium i Skive

Skive skal have et ministerium for landdistrikter.

Det mener Dansk Folkeparti, som netop har fremlagt et udspil for landdistrikternes udvikling.

Og her peger partiet altså på Skive som hjemsted for det nye ministerium.

Skive har på for eksempel iværksætterområdet været inde i en god udvikling, som man kan tage ved lære. Der er et rigtig godt iværksættermiljø i området, og Skive er samtidig tidligere er blevet forbigået, når det gælder statslige arbejdspladser. Vi synes, Skive vil være et oplagt sted at placere ministeriet, siger ordfører for landdistrikter Mette Dencker til Skive Folkeblad..

Hun fortæller, at partiet også er gået efter en placering udenfor umiddelbar køreafstand af hovedstaden.

- Nogen ville måske foreslå Lolland/Falster, men det er alt for tæt på København, siger hun.

- Et landdistriktsministerium skal blandt andet imødegå risikoen for, at Danmark knækker over, mener Mette Denkker.

Hun peger på, at der er brug for en mere sammenhængede politik til gavn for landdistrikterne, så der sker mere på området.

- I dag er landdistrikternes udvikling fordelt på flere ministerier, alt efter om det for eksempel handler om transport, erhverv eller miljø. Vi er nødt til at få samlet området, hvis der for alvor skal sættes en udvikling i gang, siger hun.

I udspillet peger Dansk Folkeparti på nogle konkrete områder, hvor der skal sættes ind:

Eftergiv SU-gæld til unge, som finder job og bolig i provinsen, udflyt arbejdspladser og hæv kørselsfradraget, lyder nogle af partiets forslag.

Der skal mere liv i Danmarks landdistrikter. Og det skal styres fra Skive, mener Dansk Folkeparti. Her er masser af liv i vandparken i Glyngøre. Arkivfoto