Gå til hovedindhold
Lokalt

DF skal finde ny spidskandidat: Preben Andersen stopper i politik

27-06-2020 KL. 14:29
Empty

Preben Andersen er rystet over den behandling, han har fået i sagen om alkoholbevilling i Søby-Højslev Arena. Arkivfoto: Lars Rasborg

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Dansk Folkeparti i Skive skal finde en ny spidskandidat til næste valg. Partiets gruppeformand i Skive Byråd, Preben Andersen, Nr. Søby, melder nu ud, at han stopper i politik efter 12 år i byrådet.

- Det er blandt andet på grund af, at der har været for mange personsager omkring min person. Bare der er det mindste, bliver der drejet om på min person, og jeg er jo kun en ud af 27, siger Preben Andersen.

Samtidig savner Preben Andersen også opbakning både fra sin lokalbestyrelse og fra sit lokalområde, og så bliver det for hårdt at være i politik.

- Hvis bestyrelsen og jeg ikke kan finde ud af at køre en ordentlig dialog med hinanden indtil næste valg - nu hvor jeg allerede har meldt ud, at jeg stopper - så overvejer jeg at blive løsgænger i stedet, siger Preben Andersen.

Den lokale DF-politiker går i medierne med sin beslutning nu, et par dage efter vælgerforeningen i Dansk Folkeparti i Skive holdt sin generalforsamling.

Som gruppeformand, politisk ordfører og spidskandidat savner han bestyrelsens opbakning, siger Preben Andersen, som understreger, at han ikke ønsker at lave ballade.

Samtidig er han også påvirket af, at det er kommet hertil.

- Jeg har taget mine 12 år med stolthed, og det er hammertrist, men jeg er også noget så træt af tastaturkrigere, og når man så heller ikke oplever opbakning i sit bagland, så bliver det for træls, siger Preben Andersen.

Preben Andersen, der i sit civile liv driver en købmandsforretning i Nr. Søby, hvor han også bor, lægger ikke skjul på, at hele sagen omkring forpagtning og alkoholbevilling i Søby-Højslev Arena også er en medvirkende årsag til, at han lige nu er godt og grundig træt af lokalpolitik.

- Alt det omme i hallen, dét var prikken over i’et. Alt det, der er blevet sagt og skrevet, blandt andet på Facebook om, at man opfordrede til at boykotte min forretning. Det blev min familie også dybt ramt af, mine børn og min samlever, og når det er sådan, så orker jeg ikke mere, siger Preben Andersen, der understreger, at han ikke stikker af fra pladsen i byrådet, men til gengæld har meldt det ud i god tid, så Dansk Folkeparti kan nå at finde en ny spidskandidat.

Igennem de senere uger har kritikken af Dansk Folkepartis ledelse ulmet, og medlemmer af byråd landet over har forladt partiet. Men Preben Andersen understreger, at han har stor respekt for Kristian Thulesen Dahl og bakker partitoppen op, og at hans overvejelser om at blive løsgænger frem til næste kommunalvalg ikke bunder heri.

- De har også haft ringet, om jeg ikke godt vil blive i partiet, siger Preben Andersen.

Tom Bøgholm, der er formand for Dansk Folkeparti i Skive, oplyser til TV Midtvest, at kritikken kommer bag på ham.

- Jeg er selvfølgelig overrasket over det. Jeg havde håbet, han havde kontaktet mig først, men det har han så valgt ikke at gøre. Vi ser Preben som en kompetent og dygtig politiker, siger Tom Bøgholm til TV Midtvest.

Til Skive Folkeblad oplyser Tom Bøgholm, at han som formand har bedt Preben Andersen om at konkretisere, hvad han præcist mener.

- I bestyrelsen mødes vi ofte med både Preben Andersen og Peter Mousten Vestergaard - de deltager hver gang efter det formelle bestyrelsesmøde, hvor vi drikker kaffe sammen, og det er min opfattelse, at vi har haft et godt samarbejde, siger Tom Bøgholm, som oplyser, at bestyrelsens arbejde med at pege på en spidskandidat til næste byrådsvalg i 2021 i år er blevet forsinket på grund af coronanedlukningen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland