Lokalt

DF vil have ændret integrationspolitik - S og V afviser

- Man kan godt sige, det er lidt frækt af os at foreslå, at hjemsendelse af flygtninge skal med i Skive Kommunes integrationspolitik.

Det siger Peter Mousten Vestergaard, medlem af Skive Byråd for Dansk Folkeparti (DF)

Skive Byråd er ved at opdatere Skive Kommunes integrationspolitik, og herunder foreslår DF, at Skive Kommune skal øge fokus på hjemsendelse af flygtninge, der trygt kan rejse hjem. DF peger på, at andre kommuner har taget hjemsendelse med i deres integrationspolitik.

Medlemmer af Skive Byråd Goska Rasmussen (V) og Niels Ole Damgaard Nielsen (S) afviser klart DF’s forslag.

- Det er et helt forkert signal at blande hjemsendelse ind i integration, mener Goska Rasmussen.

Både hun og Niels Ole Damgaard Nielsen fremhæver, at medarbejderne hos Skive Kommune ér opmærksomme på muligheden for, at flygtninge kan vende hjem.

- At bringe hjemsendelse op i forbindelse med integration er et udtryk for populisme.

- Jeg mener ikke, at hjemsendelse hører til i en integrationspolitik, som jo netop handler om at integrere udlændinge i Skive Kommune, siger Niels Ole Damgaard Nielsen.

Peter Mousten Vestergaard satser på, at DF’s drilleri og udfordring af især Socialdemokraterne og Venstre i Skive Byråd giver gevinst.

- Jeg forventer, Socialdemokraterne og Venstre-folkene er blevet klogere, når vi skal godkende politikken i byrådet, siger han.

Flygtninge, indvandrere og skibonitter mødes hver onsdag eftermiddag, når »Venligboerne - Skive og omegn« byder inden for på Skive Bibliotek til café med godt humør og lektiehjælp.