Gå til hovedindhold
Ritzau Politik

DF vil skærpe profilen og være bedre til at protestere

13-06-2019 KL. 11:20
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Efter at Dansk Folkeparti led et stort nederlag ved folketingsvalget, skal partiet med Kristian Thulesen Dahl i spidsen indtage en ny rolle.

Fra at være parlamentarisk grundlag for den borgerlige VLAK-regering, skal et stækket Dansk Folkeparti skærpe politikken og retorikken og i det hele taget i højere grad være et parti, som kan protestere.

Det fortæller forhenværende udlændingeordfører Martin Henriksen, som har mistet sin plads i Folketinget efter partiets elendige valgresultat, hvor mandattallet gik fra 37 til 16.

- Vi skal se på, om der er noget, vi kan gøre bedre. DF er gået fra at være et parti, som folk har set som et protestparti, til at være et parti, som er blevet en del af systemet, siger han.

- Vi skal ikke tilbage til at være et rent protestparti, men vi skal vise, at vi også kan være i stand til at protestere imod den udvikling, som sker i samfundet, så folk forstår det.

Selv om Martin Henriksen ikke længere er folkevalgt politiker, er han sat i spidsen for en gruppe, som skal idéudvikle på Dansk Folkepartis kerneområder. Målet er, at partiet skal skærpe politikken.

- Hvis man ser på Dansk Folkepartis principprogram, så handler det jo grundlæggende om at værne om monarkiet, om folkekirken og om familien som en bærende institution i samfundet. Det skal vi være bedre til at understrege, siger Martin Henriksen.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Lokalt

Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival Derfor festede de i seks dage: Ugelang fest var unges »erstatning« for aflyst festival

Lokalt

Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far« Datter til plejehjemsbeboer er skuffet over kommunen: »Medierne fik besked om flytning før min far«

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland