Norwegian siger farvel til topchef - afløser er fundet

Jacob Schram stopper som topchef i Norwegian. Det sker efter en afstemning i bestyrelsen.

21. juni 2021, 09.37

Geir Karlsen er blevet udpeget som ny administrerende direktør i Norwegian. Han har hidtil været ansvarlig for finanserne i selskabet. (Arkivfoto)

OSLO Norwegian har sagt farvel til sin topchef og fundet en afløser internt.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det norske luftfartsselskab mandag.

Den nye topchef - eller administrerende direktør - er Geir Karlsen. Han har siden april 2018 været finansdirektør i Norwegian.

Geir Karlsen tager over for Jacob Schram, der efter beslutning af bestyrelsen er stoppet i selskabet.

- Jeg er glad for at kunne annoncere, at Geir Karlsen på bestyrelsens opfordring har accepteret jobbet som administrerende direktør i Norwegian, siger bestyrelsesformand Svein Harald Øygard.

- Karlsen har med succes stået i spidsen for den finansielle rekonstruktion af Norwegian og har kompetencerne, fokusset, tilliden og dedikationen, som gør ham til det bedste valg som topchef, tilføjer formanden i pressemeddelelsen.

Afskeden med den nu forhenværende topchef Jacob Schram sker, efter at Norwegians bestyrelse søndag har stemt for at afslutte hans ansættelse.

Det fremgår ikke direkte af pressemeddelelsen, hvad der er årsag til afskeden med Jacob Schram, der har været topchef i Norwegian siden januar 2020.

Jacob Schram har ret til ni måneders opsigelse og vil derfor arbejde på fuld tid med at støtte bestyrelsens arbejde frem til 31. marts 2022.

Derefter får han et gyldent håndtryk bestående af 15 måneder med fuld løn.

- Bestyrelsen har forsøgt at bringe fratrædelsesgodtgørelsen til et niveau, der reflekterer de udfordringer, industrien befinder sig i, men det lykkedes ikke at nå frem til en aftale, står der i pressemeddelelsen.

Norwegian vil nu indlede arbejdet med at finde en ny finansdirektør til at afløse Geir Karlsen på den post.

Både Geir Karlsen og Jacob Schram har haft bærende roller i forbindelse med redningen af Norwegian, som har haft store økonomiske problemer.

Allerede inden coronakrisen var Norwegian økonomisk presset på grund af en høj gæld. Problemerne blev kun forstærket af coronaudbruddet, der betød et stort fald i aktiviteterne.

Norwegian er dog kommet på benene igen. Blandt andet ved at store investorer har spyttet flere penge i den slunkne kasse. Den norske stat har også stillet et lån til rådighed.

Det er dog et noget andet Norwegian, som folk vil stifte bekendtskab med i fremtiden.

Nu vil fokus primært være på flyruter med udgangspunkt i Skandinavien og til destinationer i Europa.

Det betyder også, at medarbejderstaben er indskrænket voldsomt.

Inden krisen var selskabet omkring 10.000 ansatte, mens man i fremtiden forventer at være en tredjedel.

/ritzau/

Indlæser debat...