Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Din avis om din egn

14-03-2019 KL. 10:52
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Jeg var på Forårsmesse i Kulturcenter Limfjord i weekenden. Det var der godt nok mange andre, der også var. En stor succes. Skive Folkeblad havde et team ved avisens stand på messen, og jeg var tilstede 3-4 timer søndag og fik masser af snak med læsere af avisen. Skønt også ved messen at få bekræftet, hvor mange der læser Skive Folkeblad, og at der er stor tilfredshed med den mangfoldige dækning af det lokale liv på vores egn. Også tak for et par forslag til en endnu bedre avis.

- Vi kan ikke undvære Folkebladet, lød det fra mange. Og så bliver man glad - og også mindet om, at det skal fortsætte sådan. Der er brug for et lokalt dagblad og en ugeavis som Midt På Ugen plus diverse tillæg og udgivelser og Folkebladets digitale satsning - hvis man vil følge godt med i Skiveegnens liv. Og det vil de fleste heldigvis.

Nye læsertal fra Kantar Gallup instituttet viser, at Skive Folkeblad i andet halvår af 2018 havde 21.000 læsere i gennemsnit hver dag til den trykte avis. Det var en fremgang på 1000 fra første halvår 2018, og helt på højde med andet halvår året før. Til sammenligning havde Morsø Folkeblad i andet halvår 10.000 læsere, Amtsavisen i Randers havde 15.000 læsere og Viborg Stifts Folkeblad havde 14.000 daglige læsere i gennemsnit. Så der er mange, der læser den avis, du nu sidder med. Samtidig er der voksende interesse for Skive Folkeblads elektroniske udgave af hele avisen - e-avisen - som læses på tablets eller smartphones - og rekordmange sidevisninger på Skive Folkeblads hjemmeside. Det er så alt sammen med til at understrege, at det giver god mening med annoncer i den trykte avis og i Midt På Ugen - og med bannerannoncer på nettet. Der er i den grad mange læsere.

Der er masser af udvikling på medieområdet, men det afgørende for Skive Folkeblad er fortsat at bringe masser af lokale nyheder, meninger og mennesker i vores udgivelser og dermed have stor læserinteresse, som også gør vore platforme attraktive for annoncører, der vil have synlighed i lokalsamfundet.

Nye muligheder melder sig hele tiden. Senest er Skive Folkeblad sammen med de fleste andre provinsmediehuse gået sammen om at byde på den ledige FM 4-licens. Det vil være med til at mindske skævvridningen i dækningen af danskernes liv i de statsfinansierede medier, hvis sendetilladelsen til FM4 går til mediehuse i provinsen.

Skive Folkeblad skal ikke etablere en radiostation, men med en begrænset ejerandel vil vi være med i et samarbejde, som også kan være med til at synliggøre vores egn. Og så vil deltagelse være med til at give lyd, link til udsendelser og podcast via Skive Folkeblads hjemmeside - altså igen mere liv til gavn for borgere på vores egn.

Lokale medier er i det hele taget afgørende for nyheds-balancen i Danmark. De såkaldte landsmedier har som absolut hovedregel en overdækning af København - og glemmer provinsen. Det retter lokale medier så op på!

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

112

Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange Varetægtsfængslet i fire uger: Skibonit truede med at bombe kommunen flere gange

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland