Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Din avis om din egn - også i fremtiden!

03-09-2020 KL. 13:07
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er en historisk dag for Skive Folkeblad, der snart er udkommet i 140 år.

Den gode, positive nyhed er, at din avis om din egn - Skive Folkeblad - nu er blevet sikret på bedst tænkelig vis ind i en ellers stadig mere turbulent medietid. Vi føler os helt sikre på, at det afgørende for læsere og annoncører og for hele Skiveegnen er, at Skive Folkeblad fortsætter som aktivt, lokalt dagblad, der beretter om det mangfoldige lokale liv, skaber debat og har gennemslagskraft - nyhedsmæssigt og i forhold til annoncer. Og sådan bliver det. Aftalen mellem Skive Folkeblad og Herning Folkeblad er en fremtidssikring af Skive Folkeblad. De to bladhuse går sammen om selskabet Skive Folkeblad A/S, som netop sikrer lokal forankring og identitet for Skive Folkeblad. Vi skal ikke ende med at have et par sider fra Skive-egnen i en anden avis. Skive Folkeblad fortsætter.

Hvorfor går Skive Folkeblad ind i denne avis-alliance - denne sammenlægning?

Det gør vi af flere gode grunde:

Den absolut afgørende grund er, at vi ønsker, at Skiveegnen også fremover skal have et levende lokalt dagblad, stærke lokale ugeaviser og stærke digitale muligheder i lokalsamfundet. Læsere og annoncører skal fortsat opleve et aktivt lokalt bladhus, og samarbejdet med Herning Folkeblad og Midtjyske Mediehuse sikrer netop den lokale forankring.

Samarbejdet med Herning Folkeblad sikrer også Skive Folkeblad afgørende, nye udviklingsmuligheder - herunder på det digitale område - hvor Skive Folkeblad får gavn af det udviklingsteam, der arbejder for Midtjyske Mediehuse.

Alle dagblade er udfordret, og det ville være alt for letsindigt, hvis Skive Folkeblad valgte at sejle helt alene videre i det hajfyldte farvand, som medieverdenen er. Det var nu, der var mulighed for at sikre Skive Folkeblads fremtid, sikre arbejdspladsen, sikre en fortsat stærk lokalavis og sikre udvikling. Der er allerede områder i Danmark, der er endt som en »nyhedsørken« uden daglig dækning af det lokale liv. Det er et kæmpe problem, for det bidrager til et demokratisk underskud og en mangel på information og debat.

På en række punkter er Skive Folkeblads lokale forankring sikret med den nye aftale. Skive Folkeblads garantselskab fortsætter og forpagter udgiverretten til Skive Folkeblad A/S. Selskabet forpligtes til at udgive avisen, der altid skal have domicil i Skive. Hovedfunktioner inden for redaktion og salg skal foregå i Skive, og der bliver lokal distribution. Det nuværende garantselskab bag Skive Folkeblad får samtidig vetoret ved ansættelse af kommende chefredaktører i Skive. Den lokale forankring er fortsat stærk og afgørende.

Skiveegnen fortjener en fortsat stærk mediedækning. Nu er der sket en fremtidssikring af Skive Folkeblad - en fremtid med udviklingsmuligheder og perspektiv til gavn for vores egn. Det er godt for Skive Folkeblad. Og det er godt for den egn vi dækker og betjener.

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland