Gå til hovedindhold
Avisen Mener

Din egn, din hverdag - din avis

17-09-2020 KL. 10:12
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Hvad er det vigtigste for Skiveegnen i forhold til Skive Folkeblad?

Det afgørende for læsere og annoncører og for hele Skiveegnen er, at vores egn fortsat har et stærkt, aktivt, lokalt dagblad, der beretter om det mangfoldige lokale liv, skaber debat og har gennemslagskraft - nyhedsmæssigt og i forhold til annoncer. Og så skal der være en sikker distribution: - avisen skal ud, som det lød i en tv-julekalender for mange år siden. Skive Folkeblad og ugeaviserne Midt På Ugen og Vinderup Nyt skal ud til borgerne. På print og digitalt.

Netop for at fremtidssikre disse afgørende mål - og for at fremtidssikre at Skiveegnen også fremover skal have et stærkt Skive Folkeblad - går Skive Folkeblad pr. 1. oktober i en stærk avis-alliance med Herning Folkeblad. Det er en sammenlægning, der netop sikrer Skive Folkeblad som avis.

Som læser og annoncør vil man således fortsat have et stærkt og ægte lokalt dagblad - Skive Folkeblad. Ikke noget med at blive nogle sider i en anden avis. Skive Folkeblad er sikret som en rigtig avis. Og de to ugeaviser på samme måde. Lokal forankring er afgørende i samarbejdet - samtidig med der vil være central optimering på udvalgte områder, som skal sikre udvikling og en sund økonomi på et tidspunkt, hvor dagbladsbranchen generelt er presset. Det giver mening med ekstra muskler og vitaminer til udvikling. Et stærkt samarbejde vil også gradvist skabe nye muligheder for læseroplevelser og annoncemuligheder - på print og digitalt.

Skive Folkeblad og vores øvrige udgivelser - herunder skivefolkeblad.dk - har aldrig før været i kontakt med så mange borgere, som det sker i disse måneder. Det er et stærkt bevis for, at der er kæmpe stor interesse for at følge med i det lokale liv. Vi kan alle på forskellig vis holde os orienteret om livet i resten af Danmark og verden, men det lokale er jo helt afgørende, for det er her vi bor og lever.

»Lokal med vilje« lyder et slogan for Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis i Silkeborg, der sammen med Skive Folkeblad er den stærke dagbladsstamme i Mediehusene Midtjylland. Tre aviser i tre midtjyske byer, som alle lægger afgørende vægt på at være lokale for borgere og egn.

Den tidligere chefredaktør og debatredaktør på Herning Folkeblad, Flemming Larsen, kommenterede forleden i Herning-avisen det kommende samarbejde mellem de tre lokale dagblade i Midtjylland. Han var særdeles positiv - først og fremmest fordi han ser aktive, lokale dagblade som helt afgørende for »sammenhængskraften i lokalområderne og for den demokratiske proces«.

I sit indlæg kommenterede han også situationen i de dele af Danmark, hvor man har mistet et lokalt dagblad: - Det er en katastrofe for et lokalområde ikke længere at have et talerør og en nyhedsformidler med et lokalt udspring, som han udtrykte det.

Landsmedier er ikke optaget af det lokale liv. Også derfor er det så vigtigt, at læsere og annoncører har et lokalt dagblad. Der skal være lokal forankring og lokal identitet. Det er der heldigvis fortsat hos Skive Folkeblad, og hvis du ikke allerede er fast abonnent, så var det måske nu du skulle kaste dig ud i hver dag at blive godt og mangfoldigt informeret om det lokale liv på din egn.

O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Avisen Mener

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland