Avisen Mener

Din egn, din hverdag - din avis!

Nyheds-ørkener...

Det er ikke noget rart ord. Det startede i USA, kom til Europa og er også kommet til Danmark: Områder af landet som er uden daglig, aktiv nyhedsdækning. Det er på alle måder trist for en sådan egn og trist for de borgere, der bor dér. Og ikke godt for demokratiet.

Såkaldte sociale medier kan slet ikke løfte nyheds-opgaven. Og USA er det bedste eksempel på, hvordan netop de sociale medier er med til at skabe splid og had i stedet for konstruktiv dialog og sammenhængskraft.

På Skiveegnen har Skive Folkeblad været på banen med nyheder siden 1880. Da det toppede, var der fire dagblade i Skive. Det blev Skive Folkeblad, der fortsatte alene, og dermed er der også en særlig forpligtelse til at være rummelig og være et aktivt, lokalt dagblad for hele Skiveegen. Vi er og skal være avis for alle borgere på egnen, og i stedet for »ørken« skal vi bidrage med frodig og mangfoldig og spændende nyhedsdækning af det lokale liv.

Det er samtidig både sundt og nødvendigt at give en avis et service-eftersyn - og gøre en god avis bedre for vores mange læsere. Det kan du se frem til fra på tirsdag. Skive Folkeblad får et friskere layout og grafisk udtryk, nye sektioner i ugens løb og ekstra stof på udvalgte områder. Og stadig skal vi være den stærke, lokale avis med massiv og alsidig dækning af livet på vores egn. Din hverdag og din egn er fortsat i fokus i din avis. Sådan skal det altid være.

Hver tirsdag kommer der nu en ekstra avis-sektion om erhverv og livsstil. Med lokale og nationale vinkler leverer vi nyheder og tænksomme bidrag på disse områder. Om torsdagen får du som noget nyt et otte siders tillæg om næste uges tv, om fredagen kommer der fast et kultur-opslag med nyt fra kulturens verden - både lokalt og nationalt. Og så flytter vi Weekend-sektionen til lørdag - og skruer blandt andet op for ekstra hygge-underholdningssider med krydsord, quiz og andet godt. På mandage - med start 1. februar - får de sportsinteresserede så en hel sportssektion med lokal, national og international sport fra weekenden.

Det lokale liv har fortsat klar førsteprioritet for Skive Folkeblad. Sådan skal det være - og vi styrker dækningen. Men der er ikke en osteklokke om Skiveegnen, og vi vil også levere udsyn til resten af Danmark og verden. Det sker med styrkelse af ind- og udland.

Skive Folkeblad gik 1. oktober sammen med Mediehusene Midtjylland, der blandt meget andet også udgiver dagbladene Herning Folkeblad og Midtjyllands Avis i Silkeborg. Det samarbejde og den avis-alliance fremtidssikrer Folkebladet, så egnen ikke risikerer at ende som en nyhedsørken.

Der er afgørende lokal forankring på Skive Folkeblad. Sådan skal det altid være. Samtidig sikrer samarbejdet i koncernen, at der tilføres ekstra udviklingsmuligheder både redaktionelt og på annonceområdet. Og fælles opgaver - som it, digital udvikling, økonomi m.v. - løses centralt.

I et lokalsamfund er der brug for stærke aviser, der til borgerne beretter om det lokale liv - både om alt det gode og positive, der sker, og om udfordringer og problemer. Virkeligheden rummer begge dele - og det er virkeligheden, der hver dag er på dagsordenen.

Stor opbakning i lokalsamfundet har været med til at sikre Skive Folkeblad gennem de mange år. Også derfor giver det mening at kvittere med en endnu bedre avis til læserne. Den kan du se frem til fra på tirsdag.

God weekend!

O.D.