Gå til hovedindhold
Lokalt

Direktorat efterlyser ejer: Hvem ejer det forladte skib?

12-09-2018 KL. 12:53
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

På fjerde måned ligger det forfaldne skib Julie i Skive Fjord ud for Skive Fjord Camping.

Grænsen for lovlig opan-kring af et skib er overskredet, men Kystdirektoratet kan ikke opspore ejeren af skibet. Derfor vil direktoratet gerne have hjælp.

- Vi har ikke været i stand til at identificere skibets ejer endnu, men gør, hvad vi kan for at få afdækket, hvem ejeren er. Vi hører meget gerne fra folk, som har oplysninger om ejeren, siger områdechef i Kystdirektoratet Hans Erik Cutoi-Toft.

Skibet lå tidligere i havnen på Fur. Her opsagde man kontrakten med ejeren, da man var træt af at se på det misligholdte skib. Havnefolk på Fur ved, hvem ejeren, en mand i Salling, er, men havnen vil ikke oplyse Kystdirektoratet.

- Det kan vi ikke gøre på grund af EUs persondataforordning. Det har vi meddelt Kystdirektoratet to gange. Vi kan ikke love vores medlemmer, at vi overholder persondataforordningen og så i praksis gøre noget andet, siger Kurt Kæseler, formand for bestyrelsen for Fur Havn.

Fur Havn oplyste i juni en medarbejder hos Skive Kommune, hvem ejeren er. I begyndelsen af juni lovede ejeren medarbejderen hos Skive Kommune at få skibet op af vandet snarest muligt, så han kunne få den kørt hjem til sig selv i Salling, hvor han angiveligt vil sætte skibet i stand.

Men der sker altså ikke noget. Skive Fjord Camping har henvendt sig til Kystdirektoratet for at få det forfaldne skib fjernet.

Skive Kommune kan heller ikke hjælpe med kontakt til ejeren, da medarbejderen, der kontaktede ejeren, har forlagt navn og telefonnummer.

- Vi håber stadig, at vi kan finde frem til ejeren. Vraget tilhører stadig skibsejeren, som dermed også bærer ansvaret og omkostningerne for at fjerne det. Hvis skibet ikke udgør fare for skibstrafikken eller en særlig miljøbelastning, får skibsvrag normalt lov til at blive liggende, men det er for tidligt at sige, hvad det ender med i den her sag, oplyser Han Erik Cutoi-Toft, som altså gerne hører fra folk, der kan sætte Kystdirektoratet i kontakt med ejeren.

Det er ikke ulovligt ankre et skib som Julia op, hvor det ligger, så længe skibet ikke er til fare for den øvrige søfart. Det er det heller ikke, selv om der eventuelt ikke er lanterner på skibet eller lys i dem, så længe skibet ligger uden for en sejlrende.

Hvis et skib er taget ud af sejlads, må det ikke ligge for anker i længere tid.

Men Kystdirektoratet kan først give en ejer af et skib påbud om at fjerne det, hvis det har ligget samme sted i længere tid som to-tre måneder. Dén grænse er overskredet for Julies vedkommende.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland