Gå til hovedindhold
Lokalt

Ditte får ubehagelige beskeder på sociale medier: »Jeg tør bare stå ved min sexlyst«

27-09-2020 KL. 20:06
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

»Har hørt, du er nem, så kommer du og knepper?«.

»Skives største slut«.

»Et hul er et hul, og en pik kan vaskes«.

Det er blot nogle af de beskeder, som 24-årige Ditte Slyngborg fra Skive har modtaget den seneste tid.

Hun bliver ofte udsat for det, man med et engelsk udtryk kalder »slutshaming«.

Ordet dækker over, når folk hænger kvinder ud for eksempelvis at have sex med skiftende partnere, klæde sig seksuelt udfordrende eller andet, som folk dømmer som uanstændigt.

Afsenderne er oftest fyre, der mener, de har en ret til at dømme eller udskamme Ditte Slyngborg på baggrund af den måde, hun ser ud eller agerer på.

- Jeg er jo bare en helt almindelig kvinde, der tør at stå ved det faktum, at kvinder også har en seksuel lyst, som hverken er større eller mindre end mænds. Forskellen her er bare, at når jeg som kvinde står frem og siger det, bliver det oftest betragtet, som at jeg har en større lyst til sex end andre. Bare fordi jeg har en seksuel lyst, betyder det jo ikke, at jeg har lyst til sex med alle, siger Ditte Slyngborg.

De nedladende beskeder er ikke nyt for Ditte Slyngborg.

Så langt hun kan huske tilbage, er der altid nogle, der ikke har brudt sig om hende.

Enten på grund af den måde hun klædte sig på, hvilken fyr hun var sammen med, eller hvilke venner hun havde.

Ofte er hun blevet kaldt ord som »luder« og »billig«.

- Jeg har aldrig haft en rigtig kæreste. Både fordi jeg ikke rigtig har haft lysten til det, men også fordi jeg ikke har fundet en, jeg har haft lyst til at være kæreste med. Havde jeg haft længere kæresteforhold til nogle af de fyre, jeg har været sammen med, er det ikke sikkert, at jeg var blevet set sådan på. Men det er som om, at fyre må være sammen med alle dem, de ønsker, uden de bliver kaldt noget, mens vi kvinder helst skal holde os til én fyr, hvis vi ikke skal betragtes som billige eller klamme, siger Ditte Slyngborg.

De fyre, hun ser, finder hun både gennem dating-apps, sociale medier og byture.

Og de sociale medier bruger hun også til at fremme kropspositivitet og åbenhed.

På hendes Instagram-profil er der flere forskellige typer billeder. Også billeder, hvor hun står i undertøj eller i badetøj.

- Jeg har det supergodt med mig selv og den krop, jeg har, og det er jeg ikke bange for at vise frem. Jeg går meget ind for kropspositivitet, og at man skal elske sin krop, som den er. Og det kan jeg blandt andet gøre ved at vise mig frem på en sådan måde, siger Ditte Slyngborg.

Hun ved godt, at der er nogle, der kan tolke billederne af hende som værende sexede, men det mener hun ikke, er noget, hun kan ændre på, da en nøgen krop ikke behøver at være seksuel.

- En nøgen krop behøver ikke at være en sexet krop. Det er mig, der bestemmer, hvornår jeg er sexet, uanset mængden af tøj på min krop. Man er ikke mindre værd, blot fordi man har mindre tøj på kroppen. Og man skal ikke ses som mindre respektabel af den grund, lyder det fra Ditte Slyngborg.

Hver dag bruger hun omkring 30 minutter på at svare på beskeder på de sociale medier.

Beskeder som »Du kan ikke tillade dig at vise dig sådan frem«, »Har du en grund til, at du lægger billeder op i undertøj?«, og »Hvis du var min kvinde, havde du aldrig fået lov til at gå klædt sådan eller lægge sådanne billeder op«, er nogle af den type beskeder, hun modtager.

Men de beskeder besvarer Ditte Slyngborg kort med kærlighed, eller også bliver de slettet.

I stedet bruger hun sin tid på de positive beskeder, som der trods alt kommer flest af.

- Der er en del, der ikke kan forstå en afvisning, uanset hvordan man gør det. Jeg gør altid mit bedste for at være sød og høflig, når jeg besvarer folk, men jeg er desværre også nødt til at blokere folk, der ikke kan forstå et nej, siger hun.

Til daglig studerer Ditte Slyngborg til datamatiker på Erhvervsakademiet Dania i Skive, og derudover arbejder hun som fundraiser hos Børns Vilkår.

Og i øjeblikket er Ditte Slyngborg aktuel i tv-programmet »Fordi vi har lyst«, der bliver sendt på TV2 Play.

Programmet omhandler hele dilemmaet omkring »slutshaming«, og om det at være en kvinde, der er åben omkring sin seksuelle lyst.

Programmet har skaffet hende både positive og negative reaktioner.

- Der er nogle, der skriver, at man som kvinde skal pakke sig ind og opføre sig på en bestemt måde for at være anstændig. Men der er heldigvis også mange, der har skrevet det modsatte. Efter programmet er blevet vist, har det væltet ind med kærlighed fra alle sider, og der er rigtig mange unge kvinder, der er så taknemmelige for, at jeg tør tage tabuet op, siger Ditte Slyngborg.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland