Sport

DM-bronzevinder skifter til lokalt cykelhold

Lokale Team coloQuick er efterhånden europæisk berømt for sin satsning på at videreudvikle talenter i U23-klassen. Det er hos coloQuick, at det afgøres, om en rytter tager elevatoren op eller ned i cykelsporten.

Derfor falder holdets seneste tilførsel, Frederik Muff Hansen, også lidt udenfor nummer. Han er nemlig 27, og så er han igennem en uddannelse som journalist og sidder i et job som kommunikationskonsulent i Kolding Kommune.

coloQuicks ledende sportsdirektør fra årsskiftet, Christian Moberg, har dog en forklaring på, hvorfor man har kigget Muffs vej trods en mere fremskreden alder.

- Frederik var sent ude af busskuret som cykelrytter, men han er inde i en god udvikling og har vist, han kan vinde landevejsløb. Og så har han jo et stort potentiale på enkeltstart og i holdløbet, siger Moberg til Skive Folkeblad.

Frederik Muff er en af Danmarks bedste enkeltstartsryttere. Det beviste han i år, da han vandt bronze ved DM, kun slået af Kasper Asgreen og hans egen holdkammerat hos BHS - PL Beton Bornholm, Martin Toft Hansen.

Christian Moberg var selv coloQuicks vejkaptajn. Rytteren, som qua sin rutine ledte slagets gang i feltet. Og den rolle ser han også en mulighed for, at Frederik Muff får på sigt.

- Han er jo et begavet og socialt menneske, som er dejligt at omgås. Men det er ikke nok bare at være en flink fyr - det giver ikke en plads på Danmarks bedste cykelhold. Men med det niveau, han har rykket sig til, skal han have en plads på vores hold.

Frederik Muff begyndte først at cykle en smule, da han købte en racercykel for sine konfirmationspenge i 2007. Da kørte han små ture om sommeren, for hans fokus var egentlig at spille fodbold.

Frederik Muff bor i Aarhus og har trænet med flere af sine kommende holdkammerater igennem årene.

- Det smukke ved cykelsporten er, at man kan være brændende rivaler, når man har rygnummer på om søndagen, men stadig dele røverhistorier og en kande kaffe ved bageren om mandagen, siger rytteren, som helst vil køre så mange løb som muligt.

- Jeg er en af de ryttere, der bliver gode af at køre mange løb. Jeg har ikke lavet konkrete målsætninger endnu, men jeg har et stort kryds ud for DM i holdløb og DM i enkeltstart. Det bliver to af årets store mål.

Frederik Muff, her ved DM i enkeltstart i 2019, kom sent i gang med at cykle, men har vist evner store nok til en aftale med Team coloQuick. Arkivfoto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix